یزد- مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد با بیان اینکه نوع صنایع، متناسب با شرایط این استان نیستند گفت: ۱۰۰ واحد کاشی و ۳۵ واحد فولادی در استان داریم که ظرفیت تولید ذرات معلق را دارند و محیط زیست با آنها چالش دارد و لذا توسعه بیشتر از این به نفع استان نیست و یزد ظرفیت پذیرش و فعالیت چهار هزار واحد صنعتی و معدنی را ندارد و خاک، آب و هوای استان، پاسخگوی آن نیست.
حسن اکبری به مناسبت هوای پاک در جمع خبرنگاران افزود: ای ن استان ۳۵۰۰ واحد صنعتی و ۸۰۰ معدن فعال دارد که اگر گلخانه ها، واحدهای خدماتی و کشاورزی را به آن اضافه کنیم بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی، کشاورزی، صنفی و خدماتی در استان، ظرفیت آلوده کردن هوا را دارند .
وی از فعالیت ۱۶۰ واحد تولید آجر در استان خبر داد که فنآوری آنها هنوز قدیمی و تولید و فرار آلودگی آنها اجتناب ناپذیر است گفت: ۷۰ درصد جمعیت استان در دشت یزد – اردکان و مسیر عقدا – مهریز قرار دارند که ۸۰ درصد صنایع سنگین استان را در دل خود جای داده اند.
حسن اکبری در جمع خبرنگاران از وجود ۳.۹ میلیون هکتار عرصه های طبیعی در یزد خبر داد و افزود: اینها ظرفیت تولید غبار را دارند و سالانه ۳۰۰ هزار تن گرد و غبار تولید میکنند و این در حالیست که بارش سالانه باران در استان یزد ۸۷ میلیمتر است که یک چهارم میانگین دنیا هست ضمن آنکه توریع همین باران هم در استان یزد مناسب نیست و همه اینها ، استان را در وضعیت حساسی قرار داده که باید در رفتار خود تجدید نظر کنیم.
مدیرکل محیط زیست استان یزد با اشاره به نصب هشت دوربین نظارتی در دشت یزد – اردکان افزود: واحدهای مستقر در این مسیر به طور شبانه روز پایش و کنترل می شوند؛ ۷۰ واحد کاشی و ۲۰ واحد فولادی تحت کنترل این دوربین ها هستند و اقدامات لازم در این زمینه انجام می شود.
اکبری در ادامه از ۱۵۰۰ مورد بازدید سالانه از واحدهای صنعتی استان خبر داد که اغلب آنها به صورت شبانه انجام میشود و یکهزار اخطار هم در این زمینه صادر شده است.
وی گفت: ۲۰۰ واحد صنعتی استان یزد در لیست صنایع آلاینده قرار دارند که مکلف هستند یک تا یک و نیم درصد فروش خود را به دارایی پرداخت کنند؛ ۶۰ درصد پرونده های تشکیل شده به مراجع قضایی ارسال شده است.
امسال ۲۷ واحد صنعتی پلمب شدند و ۱۲ واحد دیگر نیز در شرف پلمب هستند که جلوگیری از فعالیت پنج کارخانه آسفالت و شن و ماسه از جمله آنهاست که به تازگی انجام شده است.
وی تصریح کرد: ۳۰ مرکز دفع زباله عادی در استان یزد فعال است و در اختیار شهرداریها و دهیاری هاست اما گود زباله مناسبی وجود ندارد و هر چند اوضاع شهر یزد از بقیه مناطق استان بهتر است ولی شهرستان های استان وضعیت خوبی در این زمینه ندارند .
مدیرکل محیط زیست یزد ، آب را مهمترین قربانی توسعه در این استان اعلام کرد و گفت: اکنون ۹ میلیارد متر مکعب، کسری تجمیعی مخازن آب زیر زمینی داریم که سهم آیندگان است و همه ساله ۳۰۰ میلیون متر مکعب، بیشتر از حد مجاز برداشت می شود.
وی از فعالیت ۳۰۰ واحد صنعتی پر ابخواه در استان خبر داد که بیشتر از ۱۰ لیتر در هر ثانیه مصرف دارند .
مدیر کل محیط زیست استان یکی از عوامل آلاینده در استان را گودهای زباله غیراستاندارد ذکر و در این باره بیان کرد: استان دارای ۳۰ گود دفع زباله است که تنها گود زباله شهر یزد نسبتاً به استانداردها نزدیکتر است ولی مابقی وضعیت خوبی ندارند.
وی با اشاره به صدور آخرین اخطارها به شهرداریها، گفت: با توجه به این که شهرداریها عمدتاً به جمع آوری زباله اهتمام دارند و ظاهراً با توجیه و اخطار و تمنا قصد رسیدگی به این موضوع را ندارند، آنها را در صورت تداوم بی توجهی به مراجع قضایی معرفی میکنیم.
اکبری خاطرنشان کرد: شهرهای مرکز استان و شهرستانها از سال ۱۳۹۲ مکلف به توسعه تفکیک زباله از مبدا بودهاند ولی نه تنها این مهم هنوز اتفاق نیفتاده بلکه حتی در دفع اصولی زبالهها در خارج شهر نیز اقدام مناسبی صورت نگرفته است.
مدیر کل محیط زیست استان در بخش دیگری از سخنانش اعلام کرد: براساس اطلاعات مرکز بهداشت استان بین ۱۰ تا ۱۲ درصد مرگ و میرها منتسب به آلودگیهای هواست لذا امیدواریم با تغییر نگرش و پایشها بتوانیم شرایط بهتری را در جهت کاهش آلودگی هوای استان رقم بزنیم.
وی اضافه کرد: هرچند در مجموع ۱۰ سال گذشته افزایش غلظت آلایندهها در استان روند صعودی داشته است ولی مقایسه شاخص روزهای ناسالم استان با برخی شهرهای توسعه یافته کشور نشان میدهد که شرایط آلودگی هوای استان قابل بهبود است.
اکبری وضعیت شاخص کیفی هوای استان را نسبت به پارسال بهتر دانست و دلیل آن را بارندگیها، قطعی برق، کاهش ترافیک برون جادهای به خاطر عدم فعالیت واحدها ناشی از قطع برق و البته اقدامات زیست محیطی در این حوزه برشمرد.
More Stories
اتوبوس خبر / بازدید از ۶ طرح شاخص منطقه سه شهرداری یزد
ارتقای سلامت دانشآموزان یزدی با اجرای طرح بیان
افزایش تاب آوری شهر یزد با احداث مخزن باغ خان