بامداد یزد – طی آیینی کارخانه کمپوست شهرداری یزد با حضور استاندار و نماینده مردم یزد و ندوشن در مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.
شهردار یزد در این مراسم گفت: کارخانه کمپوست یزد در مقایسه با سایر کارخانههای کشور، یکی از پیشروترین و مجهزترین کارخانهها در زمینه بازیافت و تبدیل زباله به کود کمپوست است.
ابوالقاسم محی الدینی تصریح کرد: کارخانه پردازش پسماند و تولید کود کمپوست یزد یکی از پروژههای مهم در حوزه مدیریت پسماند و بازیافت در استان یزد و حتی ایران است که پس از یک دهه تعطیلی، در سال۱۴۰۳ با سرمایهگذاری بالغ بر ۸۵ میلیارد تومان مجدداً به بهرهبرداری رسید و دارای ظرفیت تولید روزانه ۸۰ تن کود کمپوست است.
وی افزود: فرآیند تولید در این کارخانه شامل جمعآوری، جداسازی، و تبدیل زبالههای شهری به کود کمپوست است ودر این کارخانه، ابتدا زبالههای شهری جمعآوری شده و به وسیله دستگاههای مخصوص غربالگری و جداسازی شده و سپس مواد آلی باقیمانده به محیطی منتقل و با دستگاه “ویندرو ترنر” فرآیند تولید کود انجام و فرآیند تجزیه بیولوژیکی با استفاده از میکروارگانیسمها آغاز میشود. این فرآیند باعث تولید کود کمپوست با کیفیت بالا میشود که میتواند در مصارف کشاورزی، جنگلکاری و فضای سبز استفاده شود.
وی گفت: این کارخانه به عنوان یکی از نمونههای موفق مدیریت پسماند در کشور، نقش مهمی در کاهش زبالههای دفنی و حفظ محیط زیست ایفا میکند. همچنین، با تولید کود کمپوست با کیفیت، به بهبود وضعیت خاک و افزایش تولیدات کشاورزی کمک میکند.
وی ادامه داد: از محاسن این که شیرابههای حاصل از زباله که در شرایط عادی بحث خطرناکی برای منابع زیرزمینی بهحساب میآید در حوضچههای مخصوص تبخیر و تثبیت وارد میشود که این اقدام از ورود شیرابه به خاک و منابع زیرزمینی جلوگیری میکند.
محی الدینی خط بازیافت لاستیک، نایلون و سرشاخه درختان نیز در این مجموعه فعال شده است که بهطورکلی ۷۵ درصد پسماند شهری مدیریت و بازیافت میشود و تنها ۲۵ درصد مواد غیر قابل بازیافت به محل دفن میرود که نسبت به گذشته کاهش شدید پسماند دفنی را شاهد هستیم.
More Stories
سخنگوی دولت در بازدید از توانیر:مردم در ۱۲ روز جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران دلگرم به پایداری خدمات آب و برق بودند
موانع پیش روی نیروگاههای تولید پراکنده رفع میشود
بیش از 100 دستگاه اتوبوس به هیئت های مذهبی خدمت رسانی می کنند