بامداد يزد_رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به معضلات فرهنگی و ساختاری کشور در عرصه تولید، بر لزوم بازنگری در نظام آموزش عالی و تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت تأکید کرد و گفت: نسل جوان به دنبال کسب و کار و مهارتهای عملی بهجای تئوری محض است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد، محمدرضا دهقانی اشکذری در نشست چالشها و موانع کسب و کار که به همت بسیج اساتید دانشگاه و همکاری دانشکده بازار و کسب وکار در سالن سردار سلیمانی برگزار شد اظهار کرد: حضرت امام خمینی در دیدار با مسؤلان ادارات در سال 1361 فرمودند: استان یزد چون همیشه با عقل و تدین اداره می شده است مردم آن همواره متدین و طرفدار اسلام هستند و در انقلاب هم یزد موثر بوده و من امیدوارم که یزد نمونه ای برای سایر استانهای کشور باشد.
دهقانی اشکذری با اشاره به 5M موجود در تولید شامل؛ انسان، ماده، ماشین، پول و روشها ابراز کرد: داستان غم انگیز تولید و مشکلات آن در ایران از انسان شروع می شود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد با اشاره به ۱۲ برنامه شامل ۶ برنامه قبل و ۶ برنامه بعد از انقلاب اعلام کرد: کشور هم اکنون در هفتمین برنامه توسعه است ولی توفیقی نداشتیم.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۳۷ تیم مشاوران هاروارد برای تدوین برنامه عمرانی به ایران آمدند. عدم رضایت و بیثمری ساختاری و نیروی انسانی سبب شد در سال ۱۳۴۱ کشور را ترک کنند. مشاورین هاروارد معضلات کشور ایران را در آن زمان ترجیح بخش دولتی بر خصوصی، تعاملات و خویشاوندی، کلیگویی، سبقت توسعه فیزیکی بر اجتماعی، تکیه بر راه حل مفروض، بیان امید و آرزو به جای هدف، عدم پذیرش اصلاحات، عدم انضباط اداری، وفاداری به گروه تا سازمان و اعتماد به ظن و گمان برشمردند که تاکنون این معضلات ادامه دارد.
محمدرضا دهقانی اشکذری معضل اصلی کشور را ریشه در فرهنگ برشمرد و گفت: عنصر اصلی در کارآفرینی انسان است، در حوزه فرهنگی و ساختار احتیاج به بازبینی داریم، دانشگاه باید خودش را نقد کند تا مشکل ساختاری و شخصی در آموزش عالی حل شود.
دهقانی اشکذری با اشاره به ناترازی تحصیل در کشور گفت: یزد، مهد نساجی کشور است، الان دانشجو در نساجی کم داریم و کارخانجات نساجی با کمبود نیروی کار مواجه هستند.
وی ادامه داد: امروز افتخار میکنیم ۳۰۰ دانشجو در شرکت ایفا سرام و محیط کارخانه کلیه دروس خود را در صنعت میگذرانند. استخدام آنان تضمینی و شهریه دانشجو به وسیله کارخانه پرداخت میشود و رویکرد نزدیکی دانشگاه و صنعت تحقق یافتهاست.
محمدرضا دهقانی اشکذری با اشاره به عدم کارایی نظام آموزش عالی فعلی گفت: نسل دهه ۸۰ با تئوری کار نمیکند، امروز دانایی توسط هوش مصنوعی تسخیر شده است، نسل جوان ما به دنبال کسب و کار و گردآوری ثروت است.
دهقانی اشکذری ادامه داد: دانشگاه باید به جای تئوریهای محض مهارت و حرفه را به دانشجوی یاد دهد، دانشگاه آزاد اسلامی یزد از چند سال قبل نزدیکی با صنعت را در اولویت برنامههای خود قرار داده و این رویه ادامه دارد تا بتواند فارغ التحصیلانی با مهارت حل مسائل کشور و خود به اجتماع تحویل دهد.
در ادامه مرتضی محمودی مدیر کل دفتر سرمایهگذاری و اشتغال استانداری، محمدرضا رئیس سازمان سرمایهگذاری و مشکلات مردمی شهرداری و محسن رفیعیان مدیر اندیشگده حکمرانی و قانونگذاری استان یزد، چالشهای تولید و توسعه در استان یزد و راهکارهای برون رفت از این مشکلات را بیان کردند و بحث و تبادل نظر شد.
More Stories
نقش برجسته کارگران استان در مسیر پیشرفت و سازندگی یزد
۳۸۰۰ کیلومتر شبکه گاز در یزد نشتیابی شد
تشریح روند انتخاب و داوری آثار رسیده به رویداد سپاس آب