بهمن 17, 1403

بامداد یزد

سایت خبری بامداد یزد

۵۰۰ میلیارد تومانی برای آزادسازی طرح‌های شهری یزد در نظر گرفته شده است

Spread the love

اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومانی برای آزادسازی طرح‌های شهری یزد

شهردار یزد گفت: شورای ششم شهر یزد حدود ۵۰۰ میلیارد برای آزادسازی تملکات در نظر گرفته است که محقق کردن این آزادسازی‌‌ها کار آسانی نیست و آزادسازی یک پروژه شاید چندین سال طول بکشد.

“ابوالقاسم محی‌الدینی” در بازدید خبرنگاران از طرح عمرانی بافت تاریخی شهر یزد  در قالب” اتوبوس خبر ” که شهردار این منطقه هم حضور داشت افزود: معابری در شهر یزد داریم که اولین تملکات آن مربوط به سال ۷۸ و ۸۰ است و از ابتدای دوره ششم یک به یک بر روی پروژه‌ها متمرکز شدیم تا با آزادسازی طرح‌های شهری و ایجاد معابر موازی ترافیک در شهر توزیع شود و‌ حجم ترافیک در معابر اصلی کاهش یابد.

وی اظهار کرد: معابری در شهر یزد داریم که اولین تملکات آن مربوط به سال ۷۸ و ۸۰ است و از ابتدای دوره ششم یک به یک بر روی پروژه‌ها متمرکز شدیم تا با آزادسازی طرح‌های شهری و ایجاد معابر موازی ترافیک در شهر توزیع شود و‌ حجم ترافیک در معابر اصلی کاهش یابد.

وی گفت: یکی از این محورها در بافت تاریخی و بلوار نقیب‌زاده از خیابان فرخی تا بلوار منتظر قائم بود که تملکات آن از سال ۸۰ شروع شده و ۵۰ درصد آزادسازی آن در همین سه سال اخیر انجام شده است و امیدواریم اوایل سال آینده آزادسازی آن به اتمام برسد و بخش‌هایی از آن که آزادسازی شده نیز در حال عملیات اجرایی است.

محی‌الدینی افزود: پروژه بلوار آیت‌الله ابوترابی که بلوار امیرکبیر را به بلوار آیت‌الله خامنه‌ای وصل می‌کرد نیز یکی دیگر از پروژه‌هاست که پیش از این ۴۰ درصد تملک شده بود و در این دوره آزادسازی آن انجام گرفت و سال گذشته افتتاح شد.

وی اضافه کرد: پروژه دیگری نیز که آزادسازی آن از سال ۷۸ شروع شده بود پروژه‌ای است که خیابان شهید خلیل حسن‌بیگی را به بلوار پاکنژاد وصل می‌کند و روبروی سه راه آبنما قرار دارد، که آزادسازی مسیر آن در حال انجام است و امیدواریم تا پایان سال یک لاین آن را تملک کنیم که با احداث این بلوار که موازی بلوار ۱۷ شهریور و بلوار شهید صدوقی قرار می‌گیرد شاهد کاهش ترافیک در محورهای موازی و انتقال ترافیک به این بلوار خواهیم بود.

شهردار یزد با بیان اینکه سخت‌ترین کار در شهرداری تملک است، گفت: شهرداری یزد برای پروژه‌های متعدد آزادسازی دیگری نیز در حال اقدام است که موجب کاهش ترافیک و انتقال ترافیک در شهر خواهند بود‌.

***مرمت ۵۰ هزار مترمربع از معابر منطقه تاریخی یزد

شهردار منطقه بافت تاریخی یزد گفت:  در چند سال اخیر ۵۰ هزار  مترمربع از معابر محلات منطقه تاریخی با اعتباری بالغ بر ۴۵ میلیارد تومان بدنه سازی و کف سازی شده است.

“علیرضا نقوی”  در بازدید خبرنگاران از طرح های عمرانی بافت تاریخی افزود: اعتبار پروژه‌های عمرانی منطقه بافت تاریخی یزد در سال ۱۴۰۰،  ۳۰ میلیارد تومان بود، هم اکنون در در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های مختلف عمرانی از جمله خیابان‌سازی، گذرسازی، کف‌سازی و غیره در نظر گرفته شده که نشان می‌دهد این اعتبار به بیش از ۸۰۰ برابر رسیده است.

وی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون پروژه‌های مختلف پیاده‌روسازی و کف‌سازی در نقاط مختلف منطقه تاریخی شهر یزد انجام گرفته است افزود: اجرای این پروژه‌ها برای عدالت توزیع خدمات در نقاط مختلف منطقه تاریخی فازبندی شده است.

وی در بازدید از پروژه پیاده‌روسازی بلوار پاکنژاد حدفاصل سه راه آبنما تا چهار راه فرهنگیان با بیان اینکه این پروژه به طول ۵۰۰ متر با اعتبار ۱۷ میلیارد ریال در حال انجام است، گفت: یکی از اقداماتی که برای پیاده‌روسازی در درون محلات انجام می‌گیرد استفاده از مصالح سنتی و حذف آسفالت است که این اقدام برای حفظ و بقای بافت خشتی که دارای بافت زنده هستند انجام می‌گیرد.

وی تصریح کرد: برای بافت خشتی پس از بارندگی باید جایی برای خروج رطوبت وجود داشته باشد و از این رو نباید آسفالت برای کف‌سازی‌ها استفاده شود بنابراین در محلات و کوچه‌ها بحث حذف آسفالت در دستور کار مدیریت شهری در پروژه‌های عمرانی قرار گرفته است.

شهردار منطقه بافت تاریخی یزد با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ تاکنون پروژه‌های مختلف پیاده‌روسازی و کف‌سازی در نقاط مختلف منطقه تاریخی شهر یزد انجام گرفته است، ادامه داد: اجرای این پروژه‌ها برای عدالت توزیع خدمات در نقاط مختلف منطقه تاریخی فازبندی شده است.

نقوی دربازدید خبرنگاران از بوستان قدس واقع در بلوار طالقانی نیز گفت: بوستان قدس نیز یک بوستان محلی است که به خاطر تجمع زباله‌ها و دیگر مشکلات موجب اعتراض مردم محله بود و از این رو بازپیرایی آن شامل کف‌سازی با اعتبار ۴۱ میلیارد‌ ریال انجام شده و وسایل بازی کودکان نیز که لزوماً باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد خریداری شده و نصب خواهد شد.

وی ادامه داد: زمین چمن ورزشی هم برای این مکان آماده شده است که به زودی توسط سازمان فرهنگی ورزشی، تحویل هیأت امنای محله خواهد شد و رختکن نیز برای آن دیده شده است، مجموعه ورزشی محلاتی از جمله چهارمنار، سلسبیل و پنبه‌کاران نیز احداث شده و مجموعه ورزشی محله خلف‌باغ نیز به زودی به پایان می‌رسد.

شهردار بافت تاریخی یزد  اضافه کرد: فاز اول پروژه کف‌سازی محله میرقطب با مصالح سنتی در حال انجام است و برای اجرای کف‌سازی فاز دوم آن نیز مناقصه آن برگزار شده و به‌زودی تحویل پیمانکار می‌شود و در واقع در منطقه تاریخی شاهد شبکه کف‌سازی منسجم هستیم.

شهردار منطقه تاریخی یزد در بازدید از پروژه بازسازی و مرمت مجموعه تاریخی جوی هرهر یزد واقع در خیابان حضرت مهدی (عج)

با بیان اینکه برای مرمت مجموعه تاریخی جوی هرهر هفت فاز برنامه‌ریزی شده است، گفت: بازسازی پارک آخوند کرباسی، بازسازی و مرمت صحن یک و دو آن، مرمت و به‌سازی آرامگاه آیت‌الله فرساد و ساخت سردر ورودی جوی هرهر از فازهای این مجموعه است.

نقوی خاطرنشان کرد: برای فاز بعدی که مطالعات آن در حال انجام است عرصه بیش از ۴ هزار مترمربعی به عنوان گورستان قدیمی است که الگویی مانند تخت فولاد اصفهان برای آن دیده شده است و فضای معنوی و مذهبی با محوریت آرامگاه فاطمه کربلایی است.

وی اضافه کرد: سال گذشته ۱۵۰ میلیارد ریال و امسال نیز به همین میزان از سوی شهرداری برای مرمت و بازسازی این مجموعه تاریخی هزینه شده است و برای سال ۱۴۰۴ نیز ۱۵۰ میلیارد ریال برای مرمت و احیای این فضا در نظر گرفته شده است.

وی گفت: مهم تر از مرمت و بازسازی این مجموعه تاریخی، معرفی این مجموعه است که حلقه تکمیلی گردشگری معنوی یزد شود و گردشگرانی که در یزد حضور پیدا می‌کنند و از آئین‌های مذهبی یزد بازدید می‌کنند با این مجموعه و عقبه مذهبی آن آشنا شوند.

شهردار بافت تاریخی یزد با بیان اینکه یکی از معضلات بافت تاریخی خالی شدن این منطقه از سکنه بود، افزود: چنانچه کیفیت دسترسی و خدمات لازم در بافت تاریخی یزد نسبت به دیگر مناطق شهری وجود نداشته باشد، ساکنان برای دستیابی به رفاه این بافت را ترک می‌کنند بنابراین هدف ما این بود که این بافت زنده را تقدیم شهروندان کنیم که در این زمینه پروژه‌های محرک توسعه را برای نگهداری بافت خشتی یزد انجام دادیم که یکی از آن‌ها بحث بازپیرایی پارک و بوستان‌ها محلات است.

نقوی با بیان اینکه برخی بوستان‌ها در محلات بافت تاریخی فرسوده شده بودند و به محلی برای پاتوق و آسیب‌های اجتماعی تبدیل شده بودند، افزود: از سال ۱۴۰۰ حدود ۹ بوستان محلی در منطقه بافت تاریخی یزد بازپیرایی شد و امکاناتی از جمله احداث زمین چمن مصنوعی، زمین‌های فوتبال و والیبال و امکاناتی از این دست در کنار آن‌ها ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه با اعتباری بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال بازپیرایی بوستان‌ها و پارک‌های محلی منطقه بافت تاریخی یزد انجام گرفته است، اضافه کرد: از از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری یزد بیش از ۱۷ هزار مترمربع از بوستان‌ها و پارک‌های محلی در منطقه بافت تاریخی شهر یزد بازپیرایی شده است و تا پایان سال این میزان به حدود ۲۲ هزار مترمربع می‌رسد.

شهردار منطقه بافت تاریخی یزد از بوستان چهارده معصوم نیز گفت: بازپیرایی و فضاسازی این بوستان واقع در میدان آزادی در کوچه هتل مظفر یزد به متراژ ۲ هزار و ۲۰۰ مترمربع با هزینه حدود ۵۸ میلیار ریال انجام شده و مبلمان آن نیز تهیه شده و صندلی و مبلمان شهری هم به زودی در آن نصب خواهد شد و نگهداری آن به هیأت امنای محلات سپرده می‌شود.

وی با بیان اینکه یکی از اهداف ما از ابتدای دوره ششم مدیریت شهری در یزد ارتقای کیفیت سطح زندگی در بافت تاریخی یزد، گفت: بافت تاریخی یزد اولین بافت ثبت شده جهانی در کشور است که در سال ۸۶ در یونسکو به عنوان شهر میراث جهانی شناخته شد و همت و تلاش پیشینیان و ساکنان در حفظ این بافت این اتفاق مبارک را رقم زد.

نقوی با بیان اینکه چنانچه دولت‌ها و شهرداری‌ها مسئول نگهداری این بافت بودند مسلماً دیگر این بافت تاریخی یکپارچه وجود نداشت، گفت: یکی از دلایلی که ثبت جهانی بافت تاریخی یزد را ممکن کرد حیات و زندگی اجتماعی در این بافت از جمله حرکت دوچرخه‌ها، فعالیت نانوایی‌ها، مساجد فعال و…بود که در واقع بافت زنده را در این منطقه مشاهده می‌کنیم.

وی اضافه کرد: مساحتی از بافت تاریخی یزد که ثبت میراث جهانی رسیده ۱۹۸ هکتار است که دارای حریم ۶ هزار هکتاری در قسمت‌های مختلف بافت تاریخی است و کلیه ساخت و سازها، برنامه‌ها و باز آفرینی‌های که در این منطقه صورت می‌گیرد باید براساس ضوابط میراث فرهنگی باشد و به صورت مشترک و هفتگی جلساتی در این زمینه تشکیل می‌دهیم و هیچ اقدامی بدون هماهنگی در جهت حفظ بافت انجام نمی‌گیرد.