بامداد يزد_معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، با اشاره به روشهای ترغیب بدون اجبار، از ضرورت آشنایی جوانان با منافع حجاب و عفاف در دانشگاه خبر داد.
علی نظری معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یزد در مصاحبه با روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی یزد، در خصوص نقش دانشگاه در نهادینه کردن فرهنگ حجاب و عفاف در بین نسل جوان اظهار کرد: دانشگاه قادر است برای مدت زمان طولانی و به صورت پایدار موضوع حجاب و عفاف را برای نسل جوان نهادینه کند.
نظری ادامه داد: دانشگاه، تنها مرجعی است که از طریق استدلال و منطق، اقناع کننده اذهان به حجاب و عفاف است و میتواند برای فرد در زندگی شخصی و برای اجتماع، امنیت ایجاد کند.
معاون فرهنگی دانشجویی خاطرنشان کرد: نگاه نو به حجاب و عفاف متقاعد کننده افراد به ویژه جوانان و در نظر گرفتن نقش آنان در تمدن سازی است.
وی درباره روشهای ترغیب نسل جوان به رعایت عفاف و حجاب، بدون احساس اجبار تبیین کرد: یکی از روشها، آشنایی جوانان با منافع حجاب و عفاف است، عفاف به معنای پاکدامنی که خداوند انسان پاکدامن را دوست دارد. توجه به حجاب و عفاف میتواند به سلامت جامعه کمک کرده و افراد از امنیت بالایی در جامعه برخوردار باشند.
علی نظری با اشاره به دو موضوع شیء انگاری و خود شیء انگاری ابراز کرد:این دو، پدیده و چالش بزرگی هستند که کشورهای غربی را در سالهای اخیر با آن روبرو کرده است. توجه به حجاب و عفاف به خوبی و به درستی میتواند پدیدههای مذکور را به حداقل رسانده و به جای اینکه خصوصیات ظاهری فرد مورد توجه قرار گیرد، صفات و شخصیت و انسان سازی فرد را پر رنگ کند.
نظری در تشریح تدارک برنامهها در معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی یزد درباره ترویج فرهنگ عفاف اظهار کرد: از آنجایی که توجه به عفاف و حجاب میتواند تضمین کننده سلامت و تربیت فرد در جامعه دانشگاهی باشد، توجه ویژهای از طرف کنشگران فرهنگی در دانشگاه وجود دارد، به عنوان مثال تشکیل کمیته آراستگی و تصویب موضوعاتی در خصوص مباحث حجاب و عفاف و تشویق دانشجویانی که اهمیت بیشتری به مسئله حجاب و عفاف میدهند، از جمله مواردی است که بیانگر اهمیت موضوع در واحد یزد است.
معاون فرهنگی دانشجویی با اشاره به برنامههای مشارکت دانشجویان در طراحی و اجرای برنامههای حجاب و عفاف گفت: موارد متعددی برای ترغیب مشارکت دانشجویان جهت توجه به عفاف و حجاب در واحد یزد در نظر گرفته شده که استفاده از ظرفیت دانشجویان طراحی پارچه و لباس برای ایجاد تهیه البسه با رعایت الگوهای اسلامی، نگاه زیبادوستی جوانان دانشجو را به خود جلب کرده است. همچنین برگزاری کارگاههای رفع شبهات حجاب توانسته افراد توانمندتری را در حوزه حجاب و عفاف تربیت کند.
علی نظری راهکارها برای پاسخگویی به شبهات فکری دانشجویان درباره حجاب و عفاف پیشنهاد را استفاده از اساتید متعهد و متخصص در این امر برشمرد و ابراز کرد: در نشستهای دانشجویی دعوت از اساتید متبحر در مبحث حجاب و برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، رفع کننده شبهات ذهنی دانشجویان است که طبیعتاً از دلایل عقلی و قرآنی استفاده میشود.
نظری افزود: آشنایی اساتید دروس تخصصی و غیر تخصصی با پیوندهای قرآنی در ضمن تدریس در کلاس، نقش شایانی در رفع شبهات دانشجویان در حوزه حجاب و عفاف ایفاء میکند.
وی بزرگترین چالشهای فرهنگی در مسیر ترویج عفاف و حجاب در محیط دانشگاه را ابزار رسانه برشمرد و اظهار کرد: اگر در استفاده از آن دقت نشود، میتواند چالشهای فرهنگی بزرگی را در امر حجاب و عفاف ایجاد کند.
More Stories
نقش برجسته کارگران استان در مسیر پیشرفت و سازندگی یزد
۳۸۰۰ کیلومتر شبکه گاز در یزد نشتیابی شد
تشریح روند انتخاب و داوری آثار رسیده به رویداد سپاس آب