آذر 1, 1403

بامداد یزد

سایت خبری بامداد یزد

تکمیل طرح های آبرسانی عشایر یزد به 50 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد

?????????????

Spread the love

بامداد یزد –  رییس اداره امور عشایری استان یزد با اشاره به اجرای هفت طرح آبرسانی  عشایر استان گفت: برای تکمیل این طرح ها ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان نیاز است که این طرح ها شامل چشمه انجیر ، باغ معدن و چشمه شور هرات ، چاه احمد مروست ، آبرسانی به مجتمع دام هارونی ، آبرسانی به سورمق و چاه بلاغ ابرکوه می باشد.

جواد شمس روز یکشنبه در بازدید جمعی از خبرنگاران استان از منطقه ییلاقی ابرکوه افزود:   در صورت تأمین اعتبار تعدادی از این پروژه‌ها تا پایان سال جاری و مابقی نیز تا پایان سال ۱۴۰۳ آماده بهره‌برداری می رسند.

وی اظهار کرد: این طرح ها شامل چشمه انجیر ، باغ معدن و چشمه شور هرات ، چاه احمد مروست ، آبرسانی به مجتمع دام هارونی ، آبرسانی به سورمق و چاه بلاغ ابرکوه می باشد.

وی با بیان اینکه  ساخت مخزن و لوله‌گذاری و لایروبی قنوات از اقداماتی است که در راستای آبرسانی پایدار برای عشایر انجام می شود گفت: سالانه ۴ هزار تانکر برسانی سیار برای عشایر انجام می شود.

شمس طول ایل‌راهای عشایر استان را یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر بیان کرد و گفت: برای تیغ زنی و مرمت این راهها سالانه حدود ۵۰ میلیارد ریال نیاز است.

وی اظهار کرد: در سال ۲ بار این ایل‌ها تیغ‌زنی می شود که کمتر از یک میلیارد تومان برای این موضوع تخصیص می یابد که این اعتبار بسیار ناکافی است.

وی با اشاره به اجرای چهار طرح محوری سازمان امور عشایر در سطح کشور اظهار داشت: این طرح‌ها شامل صنایع دستی، گردشگری عشایری، گیاهان دارویی و تولید گوشت قرمز است.

 

وی میزان خسارت خشکسالی در سالهای ۹۹ ، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به عشایر استان را به ترتیب ۴۰۰ ، ۶۰۰ و ۷۵۰ میلیارد تومان بیان کرد و افزود: در سالجاری با توجه به بارندگی ها که انجام شد وضعیت مراتع خوب است.

شمس جمعیت عشایر استان یزد را چهار هزار و ۸۰۰ نفر در قالب یکهزار و ۴۲۰ خانوار بیان و افزود: عشایر استان در چهار منطقه ابرکوه، هرات، مروست و ندوشن سکونت دارند .

وی با بیان اینکه ۲۰ درصد گوشت قرمز استان توسط عشایر تامین می شود تصریح کرد: عشایر استان ۲۵۰ هزار رأس دام سبک پرورش می دهند.

اصحاب رسانه زبان گویای مردم و جامعه هستند

مسئول دفتر نمایندگی ولی‌فقیه در امور عشایر استان یزد نیز در این بازدید ضمن گرامیداشت روز خبرنگار گفت: اصحاب رسانه زبان گویای مردم و جامعه هستند .

حجت الاسلام علی اصغر موسوی افزود: رسالت مهم خبرنگاران و رسانه‌ها آگاهی‌بخشی به جامعه و مردم است که برای اطلاع‌رسانی دقیق اخبار و رویدادها شبانه روز تلاش می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: در آئین‌نامه عشایر، مطالبه گری از دستگاه‌ها توسط سازمان امور عشایر دیده شده و راه و شهرسازی، نوسازی مدارس، بسیج سازندگی و غیره وظایف و مسئولیت‌هایی دارند که این موارد را پیگیری می‌کنیم.

حجت الاسلام موسوی  گفت: رسانه های باید زبان گویای این قشر زحمتکش و بی ادعا باشند زیرا این قشر با مشکلات زیادی روبرو هستند.

وی اضافه کرد: برنامه‌های فرهنگی عشایر شامل حوزه‌های قرآنی، صنایع‌دستی و گردشگری، اعزام مبلغ، برگزاری جشنواره‌ها است که به علت ظرفیت‌های فراوان عشایر، خوشبختانه این برنامه‌ها با استقبال آنها نیز همراه بوده است.