بامداد یزد – رئیس گروه بیماریهای واگیر مرکز بهداشت استان گفت: در سال گذشته 148 بیمار مبتلا به سل در استان یزد شناسایی شدند که این میزان بروز 11.6 درصد در هر صد هزار نفر جمعیت را به خود اختصاص داده است.
دکتر مژگان مینوسپهر افزود: شایع ترین علامت ابتلا به بیماری سل ریوی، سرفه پایدار به مدت دو هفته یا بیشتر است که معمولا همراه با خلط می باشد و ممکن است با سایر علائم تنفسی نظیر تنگی نفس، درد قفسه سینه یا پشت، خلط خونی و یا علائم عمومی و مشترک شامل تب ، کاهش اشتها ، کاهش وزن، بیحالی، تعریق شبانه، خستگی زودرس و ضعف عمومی همراه باشد.
وی اظهار داشت:تمام خدمات تشخیصی و درمانی مبتلایان به سل در استان یزد به صورت رایگان ارائه میشود ودرمان موثر بیماران مسلول تنها اقدام اساسی برای پیشگیری از گسترش بیماری محسوب می شود.
وی تصریح کرد: بیماران جهت دریافت خدمات تشخیصی و درمانی می توانند به خانههای بهداشت، پایگاهها و مراکز جامع سلامت شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند.
وی گفت: همچنین کلینیک سل رفرانس استان یزد در مرکز خدمات جامع سلامت نیکوپورشهرستان یزد در خیابان شهید مطهری با شماره تلفن 36272770 واقع شده است.
وی خاطر نشان کرد: راه اصلی انتقال بیماری سل از طریق تنفس است ( سرفه، عطسه، صحبت کردن ، ریختن آب دهان و آواز خواندن ). بنابراین تاخیر در تشخیص می تواند با انتشار بیماری از طریق بیمار، زمینه ابتلای دیگران به ویژه افراد در تماس نزدیک او( خانواده و خصوصا” کودکان زیر شش سال ، اقوام و همکاران ) را فراهم کرده و باعث گسترش بیماری شود همچنین سل از طریق غذا، آب، تماس جنسی، تزریق خون یا نیش حشرات انتقال نمی یابد .
روز ملی مبارزه با سل فرصتی است که همگی برای رسیدن به دنیایی بدون سل دست به دست هم دهیم و با شناسایی و درمان به موقع و مناسب بیماران قدم موثری در پیشگیری از این بیماری برداریم.
23 مهرماه(15 اکتبر) روز ملی مبارزه با سل و با شعار “بله! ما می توانیم به سل پایان دهیم !” نامگذاری شده است.
More Stories
باتوجه به صنعتی بودن استان یزد، ثبت سفارش و تخصیص ارز تسهیل شود
حاشيه سود كچاد در ميان بالاترين هاي فولادي
نخستین همایش قرارگاههای محلات اسلامی یزد برگزار شد