بامداد یزد – کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت :مهم ترین موضوع مورد توجه در مدیریت کشت زعفران انتخاب یک برنامه تغذیه ای مطلوب و مفید است زیرا تغذیه مناسب مزارع زعفران در افزایش عملکرد محصول اهمیت زیادی دارد.
علی ایزدی افزود : به طور کلی برنامه کودی و تغذیه ای که باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی زعفران می گردد، شامل سه مرحله است ، ابتدا در زمان آماده سازی زمین و قبل از کاشت از ترکیبات انواع کودهای پتاسه و فسفاته به همراه ۴۰ الی ۸۰ تن کود حیوانی پوسیده در خاک استفاده می شود.
وی اظهار کرد :کود ازته به دلیل اینکه به سرعت در آب حل می شود بایستی حتی الامکان همراه با آب، آبیاری و یا در سطح خاک پاشیده شود ، این کود باید در ۲ تا ۳ مرحله مورد استفاده واقع شود ، یک سوم کود ازته قبل از آب اول و دو سوم دیگر در بقیه مراحل رشد گیاه طی چند دوره مصرف می شود.
این کارشناس تشریح کرد : همراه با آب دوم استفاده از اسید هیومیک، ترکیبات ازت ، فسفر و پتاس ( مانند NPK ) به منظور رشد برگها و پیازها و ذخیره هرچه بیشتر مواد غذایی اهمیت زیادی دارد.
وی ذکر کرد :محلولپاشی جایگاه ویژهای در تغذیه زعفران دارد، بدین منظور توصیه میشود در برنامه کودی زمستانه ،ماه های بهمن و اسفند همزمان با تشکیل و رشد بنه ها (پیازهای) دختری ، طی ۲ الی ۳ مرحله نسبت به این مهم اقدام شود.
لازم به ذکر است محلول پاشی در فصل زمستان در مناطق گرمسیری در نیمه بهمن و در مناطق سردسیری در نیمه اسفند انجام میپذیرد.
ایزدی در پایان خاطر نشان کرد استفاده از مواد مغذی موجود در اسیدهای آمینه ، جلبک های دریایی، عناصر میکرو و ترکیبات فسفر و پتاس به صورت محلول پاشی در زمان رشد رویشی اهمیت زیادی داشته و محلول پاشی مزارع زعفران باعث افزایش ۳۳ درصدی عملکرد محصول می گردد.
More Stories
باتوجه به صنعتی بودن استان یزد، ثبت سفارش و تخصیص ارز تسهیل شود
حاشيه سود كچاد در ميان بالاترين هاي فولادي
نخستین همایش قرارگاههای محلات اسلامی یزد برگزار شد