بامداد يزد_رئیس دامپزشکی شهرستان اشکذر از نمونه گیری 400قطعه طیور بومی با هدف تشخیص و ردیابی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان دراین شهرستان خبر داد.
علي نيك بين رئيس دامپزشكي اشكذرگفت: طیور بومی به دلیل ارتباط مستقیم با پرندگان مهاجر همواره بعنوان کانون بالقوهای برای انتقال بیماری به طیور صنعتی، مطرح هستند. از سوی دیگر این بیماری قابلیت انتقال به انسان را دارد و میتواند بعنوان تهدیدی برای سلامت جامعه مطرح باشد.
وی افزود: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان یکی از مهمترین بیماری های طیور است که در صورت شیوع در یک منطقه با ایجاد تلفات گسترده در پرندگان ضررهای اقتصادی سنگینی به صنعت طیور وارد کرده و از طرفی به دلیل اینکه می تواند به انسان سرایت کند منجر به تهدید سلامت عمومی جامعه هم می شود بنابراین ارزیابی سرمی و داشتن اطلاعات کافی از نظر وضعیت بیماری در سطح شهرستان دارای اهمیت فوقالعادهای برای برنامهریزیهای صنعت طیور و اجرای عملیات پیشگیرانه از این بیماری است.
وی ادامه داد: در اجرای این طرح 400قطعه انواع طیور روستایی و بومی ازروستا های انتخابی از سوی سازمان دامپزشکی کشور توسط 2 اکیپ رصد، پایش و نمونهبرداری شدند که نمونه های خون اخذ شده برای انجام ردیابی و مراحل بعدی به آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی استان یزد ارسال شدند.
نیک بین افزود:آنفلوانزای فوق حادپرندگان از بیماریهای واگیردار و مشترک بین انسان وطیور است که شیوع آن با شروع ناگهانی تلفات و انتشار وسیع در گله پرندگان، کاهش مصرف دانه،افت شدید و ناگهانی تولید تخم مرغ و سیاه شدن تاج و ساق پا پرندگان و لرزش سرو گردن در طیور بروز میکند.
وی در ادامه با تاکید بر آموزش مستمر کارگران و پروش دهندگان طیور افزود: لازم است آموزشهای اصول امنیت زیستی و رعایت نکات بهداشتی به کارگران و پروش دهندگان طیور به صورت مستمر انجام پذیرد.
نیک بین از برخورد این اداره با موارد زندهفروشی پرندگان در شهرستاناشکذر خبر داد و اعلام کرد: در صورت خرید پرندگان زینتی از مراکز مورد تائید دامپزشکی ، لازم است این پرندگان حداقل به مدت ۲ هفته در محل جداگانه نگهداری شوند و در صورت احراز سلامتی، انتقال یابند.
وی در پایان به مردم توصیه کرد که از خرید مرغ زنده خودداری کنند و تخم مرغ و مرغی که دارای مشخصات بهداشتی نیست را خریداری نکرده و حتماً پس از هر بار تماس با پرندگان و محیط زندگی آنها دستهای خود را با آب وصابون بشویند و علاوه بر این، از دست زدن به پرندگان بیمار و لاشه های تلف شده به شدت خودداری کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک به این بیماری موضوع را با شماره گیری سامانه (سامانه فوریت های دامپزشکی)۱۵۱۲ درمیان بگذارند.
More Stories
باتوجه به صنعتی بودن استان یزد، ثبت سفارش و تخصیص ارز تسهیل شود
حاشيه سود كچاد در ميان بالاترين هاي فولادي
نخستین همایش قرارگاههای محلات اسلامی یزد برگزار شد