بامداد يزد_رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد با بيان اينكه مهم ترين چالش واحدهاي صنعتی و معدنی ،ناترازی انرژی است،گفت: بیشترین صنایع استان ، انرژی بر است و هرچند صنعت بدون انرژی معنا ندارد که باید برای رفع آن راهکاری از سوی مسئولان اندیشیده شود.
“سید علی اکبر کلانتر”، روز سه شنبه در جمع خبرنگاران با بيان اينكهچالش واحدهای صنعتی و معدنی به علت تحریم ها و مشکلات بانکی و مالی است و صنعت کشور از ترس مرگ، اقدام به خودکشی کرده است افزود: اعتقاد داريم هرگز نقدینگی تولید ، ایجاد تورم نمی کند.
کلانتر با بیان اینکه توسعه صنعتی در کشور فاقد استراتژی است تصریح کرد: خانه صمت استان طی نامهای نزدیک به ۴۰ چالش این بخش را به رئیس جمهور منتخب گزارش داده ولی می دانیم که رفع این چالشها یکی دو ساله ممکن نیست و ضرورت دارد زیرساختهای کشور در این حوزه تقویت شود.
وی افزود: مشکلات ارز، بانکی ، مالیاتی ، گمرکی ، صادرات و تامین اجتماعی از جمله این چالش ها بود.
وي تعداد افراد اشتغال به کار در واحدهای صنعتی و معدنی استان را ۸۳ هزار و ۷۰۰ نفر بیان کرد و گفت ٤٤ درصد اين افراد غير بومي تشكيل مي دهند كه ٨٥ درصد آنها مرد و ١٥ درصد زن مي باشند.
كلانتر افزود: ۶۸ درصد افراد غیر بومی در بخش فولاد ذوب و ریخته گری ، ۵۹ درصد بخش سازه های فولادی ، ۵۵ درصد سلولزی ، ۵۰ درصد پلیمری ، ۴۵ درصد کاشی و سرامیک و ۴۸ درصد نساجی و پارچه فعال هستند.
وی ادامه داد: همچنین بیشتر افراد غیر بومی به ترتیب در واحدهای صنعتی و معدنی شهرستانهای بهاباد (۶۴ درصد) ، خاتم (۵۸ درصد)، اشکذر (۵۲ درصد )، اردکان (۵۲ درصد ) و کمترین مربوط به شهرستان میبد (۳۸ درصد) فعالیت می کنند.
رئيس خانه صنعت و معدن يزد اظهار کرد: همچنین از مجموع افراد شاغل در واحدهای صنعتی و معدنی استان ۳۱ هزار نفر در یزد، میبد ۱۳ هزار ، اشکذر ۱۲ هزار ، اردکان ۱۰ هزار و مابقی در دیگر شهرستانهای استان مشغول هستند.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان یزد کمترین اشتغال را هم مربوط به شهرستان بهاباد بیان کرد.
به ازای هر ۳۰۰ نفر یک کارخانه در استان وجود دارد
کلانتر در مورد چالشهای حوزه اقتصاد و اشتغال استان گفت: در این حوزه با چالشهای مختلفی روبرو هستیم البته عمدتاً مربوط به کلان کشوری است که ناشی از برخی راهبردهای اشتباه است و البته مدیران کلان کشور خواستار تغییر این راهبردها هستند.
وی با اشاره به بهره مندی استان از سرانه صنعتی در کشور افزود: به ازای هر ۳۰۰ نفر، یک کارخانه در استان وجود دارد و ۴۷ درصد اشتغال استان از ناحیه صنایع فعال دارای مجوز تامین میشود.
رییس خانه صنعت و معدن یزد با اشاره به انتقاد به صنایع فولاد و کاشی سرامیک در استان افزود: باید به این نکته توجه داشت که این ۲ حوزه بالاترین اشتغال و درآمد استان را تامین میکنند و ضمن حفظ این صنایع، باید زیرساخت های فراهم کرد که تبعات زیست محیطی آن جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه چالش واحدهای صنعتی و معدنی به علت تحریم ها و مشکلات بانکی و مالی است و صنعت کشور از ترس مرگ، اقدام به خودکشی کرده است افزود: اعتقاد دارین هرگز نقدینگی تولید ، ایجاد تورم نمی کند.
کلانتر با بیان اینکه توسعه صنعتی در کشور فاقد استراتژی است تصریح کرد: خانه صمت استان طی نامهای نزدیک به ۴۰ چالش این بخش را به رئیس جمهور منتخب گزارش داده ولی می دانیم که رفع این چالشها یکی دو ساله ممکن نیست و ضرورت دارد زیرساختهای کشور در این حوزه تقویت شود.
وی افزود: مشکلات ارز، بانکی ، مالیاتی ، گمرکی ، صادرات و تامین اجتماعی از جمله این چالش ها بود.
تعطیلی ۲۲ درصد واحدهای صنعتی و معدنی
کلانتر گفت: براساس آخرین آمارهای گزارش شده ، ۴۶ درصد از مجموع این واحدها ۱۰۰ درصد فعال هستند ، ۳۲ درصد بین ۳۰ تا ۷۰ درصد فعالیت دارند و ۲۲ درصد واحدهای استان نیز غیرفعال و تعطیل بودند.
وی افزود: به لحاظ رستههای صنعتی در استان یزد به ترتیب ۱۴ درصد واحدها در حوزه استخراج و فراوری سنگهای تزئینی، ۱۳ درصد در رسته نساجی، ۱۱ درصد در رسته صنایع غذایی، دارویی و آرایشی، ۹ درصد پلیمری، ۹ درصد صنایع فلزی و هشت درصد صنایع ماشین سازی و مابقی در سایر رستهها قرار دارند.
وی افزود: بیشترین واحدهای تعطیل شده در استان مربوط به سازه های فولادی ، نساجی و پوشاک ، و غذایی و دارویی است که ۷۸ درصد از واحدهای صنعتی و معدن استان فعال و نیمه فعال و مابقی به دلایل مختلف تعطیل شدند.
وی ادامه داد: بیشترین واحدهای غیرفعال به ترتیب مربوط به شهرستانهای تفت ، بهاباد ، بافق ، خاتم ، مهریز ، ابرکوه و اشکذر و کمترین مربوط به شهرستانهای میبد ، یزد و اردکان است.
وی خاطرنشان کرد:خانه صمت استان دارای ۲۰ انجمن تخصصی است که زیر مجموعه برخی از این انجمنها، بیش از ۷۰۰ واحد صنعتی هستند.
کلانتر با بیان این که انجمنهای خانه صنعت و معدن یک بازوی مشورتی خوب و حلقه اتصال خوب بین بخش دولتی و خصوصی می باشند خاطرنشان کرد: ۹۰ درصد واحدهای صنعتی استان خصوصی هستند.
More Stories
باتوجه به صنعتی بودن استان یزد، ثبت سفارش و تخصیص ارز تسهیل شود
حاشيه سود كچاد در ميان بالاترين هاي فولادي
نخستین همایش قرارگاههای محلات اسلامی یزد برگزار شد