بامداد یزد – توران پشت روستایی دارای سكنه ای با پنج هزار سال قدمت یکی از روستاهای کهن شهرستان تفت در استان یزد است ، آثار تاریخی زیبای این روستا، روایتگر تاریخ بوده و بخش زندهای میراث گذشتگان را به نمایش میگذارد.
روستای تاریخی توارن پشت یکی از مکانهای دیدنی و زیبای استان یزد است و متعلق به عصر ساسانی است که نه تنها قدمت آن بلکه تاریخ و طبیعت و فرهنگ کمتر دیده شده این روستا بسیار زیبا و دیدنی است.
توراندخت ساسانی دختر یزدگرد سوم بر فراز تپهای با عنوان «توران گرد» آن را بنا نهاد؛ روستایی که امروزه یکی از مهمترین و زیباترین روستاهای تاریخی یزد محسوب میشود
از مهمترین آثار تاریخی این روستا میتوان قلعه توران پشت، مسجد جامع توران پشت، نخل تاریخی و حسینیه توران پشت، گنبدهای پیرمراد و شیخ جنید و سید گل سرخ و چهلدختران اشاره کرد.
مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد در بازدید خبرنگاران از این روستا هدف از این تور رسانه ای را آشنایی با اقدامات دهیاران در روستاها افزود: اکنون۳۷۴ روستا در استان دارای دهیاری هستند و یکی از عمده مشکلات به ویژه در مورد روستاهای ییلاقی استان تخصیص اعتبارات براساس جمعیت دائم آنهاست در حالی که اغلب روستاهای ییلاقی استان غالباً در برخی ایام و مناسبتها دارای جمعیت شناور و غیردائم به مراتب بیشتر و حتی چندین برابری هستند.
جواد شمس افزود: البته هر چند بابت خدمات دهی به ساکنان غیردائم روستا اعتباری به دهیاریها اختصاص داده نمی شود ولی معتقدیم همین جمعیت غیردائم نیز در اقتصاد و پویایی روستا موثر است.
وی با اشاره تلاشهای دهیاران استان برای رونق هر چه بیشتر روستاها و تاثیرگذاری آن بر آمار مهاجرت از روستاها و حتی بازگشت روستائیان به روستای خود، یکی مهمترین علل بروز مهاجرت از روستاها را ضعف در اقتصاد روستا ذکر کرد و گفت: قطعاً روستاهایی که از اقتصاد مناسبی برخوردار هستند کمتر دچار آسیب مهاجرت میشوند.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم که هر روستا و هر منطقه دارای پتانسیل خاص و متفاوتی است و لازم است براساس هر یک از این پتانسیلها سند اشتغال هر روستا تدوین و در جهت رونق افزایی روستاها به کار گرفته شود.
شمس در ادامه به روستای توران پشت اشاره کرد و گفت: یکی از شاخصهای این روستا منحصربفرد ، ییلاقی بودن این روستا در کنار تاریخی بودن است.
” جواد شمس افزود: برای توسعه و آبادانی این روستا حدود 10 میلیارد تومان هزینه شد
دهیار روستای توران پشت هم گفت: با اختصاص زمین در قسمت شمالی روستا برای ساخت و سازهای جدید، اجازه تغییر در ساختار بافت قدیمی روستا و نابودی زمینهای کشاورزی را ندادهایم که در این رابطه با همکاری بخشداری و مسئولین بنیاد مسکن قدردانی میکنیم.
“محمدرضا امیری” جمعیت دائم کنونی روستا را بیش از ۳۰۰ نفر ذکر کرد و افزود: شغل ساکنان دائم این روستا کشاورزی و دامداری است که امید است با حمایت و همدلی دولت و مسئولان شاهد رونق و ابادانی بیشتر روستاهای کشور خواهیم بود
More Stories
اعزام 24 تانکر آبرسانی و بیش از 130 هزار بطری آب معدنی از استانهای مختلف به استان یزد
آبرسانی به چند منطقه استان اصفهان از طريق خط انتقالي آب به يزد
۲ کامیون حامل بسته های آب معدنی از کرمان به یزد ارسال شد