فروردین 18, 1404

بامداد یزد

سایت خبری بامداد یزد

آب انتقالی از کوهرنگ به یزد فقط صرف شرب می شود

Spread the love

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد گفت: آب انتقالی از کوهرنگ به استان صرف آب شرب می شودو قطره ای از آن در صنعت و کشاورزی استان مصرف نمی شود.

“جواد محجوبی ” در جمع خبرنگاران افزود:برخی  صنایع برای تامین آب خود اقدام به خرید چاه کشاورزی کرده و براساس قانون آنها را تبدیل به مصارف صنعت کردند و آب مورد نیاز خود را از  این طریق تامین می کنند.

وی اظهار کرد:  آب صنعت در استان  هم  طریق منابع غیرقابل شرب، پساب و انتقال آب از خلیج فارس تامین می شود.

وی با بیان اینکه مسئله استفاده آب انتقالی از کوهرنگ کاملا شفاف است افزود: در استان این آمادگی وجود دارد که نمایندگان کشاورزان شرق اصفهان، مسئولان و نمایندگان استان اصفهان با حضور سازمان بازرسی کل کشور این را موضوع بررسی کنند تا یکبار برای همیشه این سوء تفاهم‌ها برطرف شود.

وی در بخشی دیگر سخنان خود  ادامه داد :باوجود خسارات وارده خوشبختانه هم اکنون پمپاژ آب به‌صورت تک پمپ آغاز شده است و آب انتقالی به زودی به استان می رسد.

وی  افزود: در سال ۱۳۶۸، با آغاز دولت سازندگی و تصویب طرح انتقال آب توسط وزیر وقت نیرو مقرر شد که ۷۸ میلیون مترمکعب آب برای مصارف شرب، بهداشت و صنعت یزد تأمین شود که عملیات اجرایی این پروژه در سال ۱۳۷۴ آغاز و در سال ۱۳۷۸ رسماً افتتاح شد و متعاقبا با افزایش ۲۰ میلیونی تخصیص به خط مذکور، مجموعه استان یزد دارای ۹۸ میلیون تخصیص از این خط است.

محجوبی با بیان این که مفاد مصوبه‌ی این خط انتقال کاملاً در دسترس است اضافه کرد: هیچ جای این مصوبه برخلاف مطالبی که در فضای مجازی مطرح می‌شود، قید نشده که قبل از انتقال آب به یزد باید تونل کوهرنگ ۳ ایجاد شود و تنها در آن بر مطالعه و اجرای تونل یادشده تصریح شده است.

مدیر عامل آب منطقه‌ای یزد با بیان اینکه برخی می گویند قرارداد انتقال آب سال 1400 به پایان رسیده است گفت: طرح چنین موضوعی ناصحیح است، در حالی که اصول اولیه هر طرحی تعیین نیازهای افق آن براساس عرف ادبیات فنی می باشد و در این مصوبه نیز افق طرح برای اجرا سال ۱۴۰۰ تعیین شده است، وگرنه چنین طرح‌های بزرگی پایان ندارد که در این صورت باید استفاده بسیاری از طرح‌های کشورمان تاکنون خاتمه یافته باشد.

محجوبی خاطرنشان کرد: در طول ۲۵ سال گذشته، به طور متوسط ۵۶ میلیون مترمکعب آب به یزد و حداکثر زیر ۷۰ میلیون مترمکعب آب به استان تخصیص داده شده که طبق قانون طی سال‌هایی شش میلیون مترمکعب آن به صنعت یزد تخصیص یافت ولی به دلیل کمبود آب کیفی برای شرب استان و درک شرایط اقلیمی و خشکسالی حوضه کوهرنگ، از سال ۱۴۰۲ و مطابق با قانون لزوم بازتخصیص صنایع، آب مصرفی صنایع استان از قبیل شرکت صنعتی-معدنی چادرملو، فولاد ارفع، فولاد غدیر ایرانیان و … از خط انتقال قطع و از محل آب‌های نامتعارف اعم از انتقال آب دریا و پساب و چاه‌های بی کیفیت جایگزین شد.

رئیس هیات مدیره شرکت سهامی آب منطقه ای یزد با بیان اینکه از اوایل دهه ۱۳۸۰ تاکنون هیچ چاهی در قالب پراکنده و یا موردی در محل استقرار صنایع حفر نشده است اضافه کرد: در استان چند دهه اخیر، تأمین منابع آبی صنایع به‌صورت متمرکز در دستور کار قرار گرفته است و از طریق چندین حلقه چاه تجمیعی و همچنین چندین حلقه چاه به‌صورت پراکنده، ظرفیت این منابع تجمیع شده و به صنایع استان از طریق خطوط انتقال آب داخل استان هدایت می‌شود و این خطوط ارتباطی به خط انتقال آب بین حوضه ای ندارد.

محجوبی با اشاره به اینکه صرفا به میزان کمتر از حدود ۳۰ میلیون متر مکعب از منابع محلی دارای کیفیت مناسب بوده و آن را می توان برای شرب استان استفاده کرد، گفت: ۹ شهرستان از مجموع ۱۲ شهرستان استان یزد به آب انتقالی وابسته‌اند و اگر تنها به منابع آبی محلی با کیفیت پایین تکیه شود، تنها یک‌چهارم نیاز آبی استان قابل تأمین خواهد بود.

تخریب تاسیسات آب انتقالی شرب یزد ایستگاه های شماره سه و چهار در شرق اصفهان، عصر شنبه هفته گذشته موجب قطع آب یا کاهش فشار آن در سطح استان یزد شد؛ اکنون تمام چاه‌های آب استان وارد مدار شدند اما بسیاری از مناطق دور افتاده استان نیاز مبرم به آب شرب دارند ضمن آنکه سختی آب چاه‌ها به گونه‌ای است که رنگ و بو و طعم آن را تحت تاثیر قرار داده هر چند به گفته مسولان بهداشتی و آبفای استان، آب سالم در اختیار مردم قرار می گیرد.