آذر 4, 1403

بامداد یزد

سایت خبری بامداد یزد

کلید قفل جاده گازی در دست شهرداری یزد است

Spread the love

بامداد یزد – رئیس دانشگاه یزد گفت: دانشگاه هیچ قفلی بر طرح ایجاد جاده گازی نزده و 2 کلید گشودن این قفل یعنی صدور اسناد اراضی دانشگاه و تغییر کاربری اراضی مجاور این معبر در دست شهرداری است.

«عباس کلانتری»  روز یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شهرداری در گذشته در زمینه اجرای این طرخ به تعهدات خود عمل نکرده است افزود:  دانشگاه از ابتدا نیز با ساخت بلوار مخالف نبوده ولی در سال ۹۱ با تغییر طرح تفضیلی شهر با مخالفت استاندار وقت مواجه شد و مجدداً در سال ۱۳۹۴ در قالب تفاهم‌نامه‌ای بین دانشگاه و شهرداری و اداره کل راه و شهرسازی مورد توجه قرار گرفت.

وی اضافه کرد: براساس این تفاهم‌نامه در سال ۱۳۹۷ نیز طرحی از سوی اساتید دانشگاه با شرط ساخت این جاده در عمق زمین برای کاهش آلودگی صوتی و مزاحمت برای خوابگاه‌ها، صدور سند زمین‌های دانشگاه و ایجاد دو پل جهت دسترسی به اراضی دانشگاه در طرف دیگر این معبر تهیه شد ولی در سال ۱۳۹۹ شهرداری از پذیرش این طرح خودداری کرد و اقدام به ارائه طرحی جدید کرد که بسیاری از تاسیسات دانشگاه را در برمی‎گیرد.

کلانتری با اشاره به دستور توقف این طرح از سوی استاندار به دنبال بازدید از اراضی مورد نظر در سال گذشته، گفت: هیات امنای دانشگاه تاکید دارد که این معبر نباید با تاسیسات دانشگاه تعارضی داشته باشد. البته بعداً شرکت نفت اعلام کرد که حفاری در مجاورت خطوط نفت نیز ممنوع است، آن را پذیرفتیم و اعلام شد که شهرداری طرح جدیدی تهیه کند ولی قطعاً دانشگاه برخی شرایط مانند نداشتن تعارض با تاسیسات دانشگاه، صدور اسناد اراضی دانشگاه حداقل برای ساخت و سازهای صورت گرفته تاکنون و ایجاد معبر در ارتفاع منفی زمین به منظور کاهش الودگی صوتی و مزاحمت برای خوابگاه‎ها را در طرح جدید نیز مورد اهتمام خواهد داشت.

وی با اشاره به این که شهرداری به تعهدات قبلی خود نسبت به دانشگاه از جمله در مورد طرح‌های میدان سید حسن نصرالله و میدان کتاب عمل نکرده است، گفت: هر چند شهرداری از اعلام پذیرش شروط دانشگاه خبر داده ولی قطعاً در عمل باید تحقق این شروط از جمله تغییر کاربری و صدور اسناد اراضی دانشگاه را شاهد باشیم.

رئیس دانشگاه یزد  به همکاری دانشگاه جهت نقشه برداری‌ شهرداری از این مسیر اشاره و خاطرنشان کرد: اختلاف دانشگاه با شهرداری بر اجرای طرحی کارشناسی شده در این اراضی است هر چند دانشگاه هم اکنون نیز با کمبود زمین مواجه است و تنها ۴۰ شرکت دانش بنیان دانشگاه در صف انتظار برای استقرار در دانشگاه هستند.

وی گفت: دانشگاه دارای طرح جامعی است که براساس آینده‌نگری تدوین شده چرا که برطبق ارزیابی‌های صورت گرفته برای ۵۰ هزار دانشجو آتی دانشگاه نیازمند ۵۰۰ هکتار زمین خواهیم بود و از طرفی قطعاً ساخت و ساز فعلی دانشگاه صرف ساختمان سازی و ۴.۵ درصد اعلام شده نیست چرا که در حال حاضر دانشگاه دارای ۱۵ هکتار پارکینگ است.

تحصیل 13 هزار دانشجو

کلانتری در ادامه با اشاره به تحصیل افزون بر ۱۳ هزار دانشجو، نسبت دانشجوی تحصیلات تکمیلی به کارشناسی را به ترتیب با ۳ هزار دانشجوی تکمیلی به ۱۰ هزار دانشجوی کارشناسی، معقول دانست.

وی همچنین از فعالیت ۴۵۷ عضو هیات علمی فعال علاوه بر وجود ۲۳ نفر دیگر در مرحله جذب، اظهار کرد: نسبت تعداد کارمندان دانشگاه یزد به اعضای هیات علمی این دانشگاه که پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاسیس شده است،  یک به دو و رقم خوبی در سطح کشور است.

ایجاد پردیش فناوریهای نوین راهبردی 

وی از کسب مجوز قطعی ایجاد پردیس فناوری‌های نوین راهبردی دانشگاه یزد خبر داد و گفت: این پردیس از سال آینده پذیرش دانشجو به دو صورت کنکور و رزومه را خواهد داشت و براساس نیازهای صنایع و جامعه در رشته‌های خاصی مانند مکانیک ماشین آلات صنعت کاشی و برق کارخانجات فولاد و سایر حوزه‌ها به ارائه اموزش می‌پردازد.

ایجاد بلواری جدید در محدوده زمین‌های دانشگاه یزد مدتهاست که به محل بحث و جدل این دانشگاه و شهرداری این شهر تبدیل شده است و شهرداری معتقد است کاهش بار ترافیکی شهر با ساخت بلوار ایرج افشار در محوطه این دانشگاه میسر می گردد اما دانشگاه یزد تاکنون موافقت نکرده است، مسیری که گفته می شود به دلیل عبور لوله های نفت و گاز به نام جاده گازی معروف شده است.