بامداد یزد – جمعی از اصحاب رسانه یزد روز دوشنبه در قالب تور صنعتی معدنی “راهیان پیشرفت” از طرحهای توسعه «یزد یک» و «نورد وایر» شرکت فولاد آلیاژی ایران بازدید کردند.
طرح «یزد یک» با ظرفیت تولید سالانه ۷۰۰ هزار تن انواع بیلتهای آلیاژی و مهندسی، مهمترین طرح توسعهای شرکت فولاد آلیاژی ایران است که در آینده نزدیک مورد بهره برداری قرار میگیرد.
با بهره برداری از این واحد که ۵۰۰ فرصت شغلی جدید ایجاد می کند ، ظرفیت کلی فولادسازی شرکت فولاد آلیاژی ایران را به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن در سال افزایش خواهد یافت.
این بخش دارای کوره ۱۰۰ تنی قوس الکتریکی با سه الکترود ۶۰۰ میلیمتر از جنس کربن جهت تامین دمای ۱۷۰۰ درجه سانتیگراد است. این کوره با آهن اسفنجی و آهن قراضه به عنوان مواد اولیه تامین میشود و در ادامه با ترکیب مواد فرا آلیاژی و قعالیتهای ریخته گری، انواع فولادهای آلیاژی با گریدهای مختلف که بعضاً برای اولین بار در حال تولید است و کشور را از واردات آنها بی نیاز می کند، ارائه میدهد.
بخشی از این گریدهای آلیاژی برای بخش نورد و وایر مصرف و بخشی نیز به خارج از کشور صادر می شود.
یکی دیگر از طرحهای توسعهای این مجتمع نیز واحد نورد وایر با ظرفیت تولید ۴۰۰ هزار تن در سال است که پیشبینی میشود تا پایان سال آینده مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
راهاندازی خط تولید وایر با ابعاد mm۲۵-۵ برای گریدهای آلیاژی و کربنی بدلیل بکارگیری تجهیزات مدرن کوره، استندهای عمودی و افقی نورد و کنترل آنلاین در مساحت45 در 640 از دیگر طرحهای توسعهای شرکت فولاد آلیاژی ایران است. ظرفیت کورهی به کار گرفته شده در خط تولید وایر این موجوعه 75 تن بر ساعت و سرعت خط نیز 100 متر بر ثانیه است. در این طرح توسعهای ابزارهایی همگام با آخرین تکنولوژیهای بهروز جهان همچون 19 استند، 6 قیچی، دو مجموعه (6+4) استند Mono Block و 8 عدد تعداد واتر باکس به کار گرفته شده است.
صنعت سبز
چالشهای اخیر در حوزه آب و انرژی، تامین قطعات، تجهیزات و ماشین آلات، مشکلات حوزه حمل و نقل و کمبود زیرساخت ریلی، صدور بخشنامههای محدودکننده و مواردی از این دست از مهمترین مسائل پیش رو در صنعت فولاد است. شرکت فولاد آلیاژی ایران، به عنوان کم آب خواه ترین فولادساز کشور با کمتر از 5/. متر مکعب در تن مصرف آب و همچنین دارنده نشانه برتر صنعت سبز کشور توانسته یکی از مهترین چالشهای صنعت فولاد را تا حدی برطرف کند و با کاشت بالغ بر 350 هکتار گونه های بیابانی و 60 هکتار فضای سبز تزئینی در جهت حفظ منابع طبیعی و محیط زیست قدم مهمی برداشته و به عنوان یک صنعت سبز، ۶ بار لوح تقدیر از سازمان حفاظت محیط زیست کشور دریافت کردهاست.
رییس واحد محیط زیست شرکت فولاد آلیاژی ایران با اشاره به اقدامات انجام شده زیست محیطی این شرکت گفت: حدود هشت درصد سرمایه گذاری اولیه این شرکت مرتبط با حوزه کنترل آلایندهها بوده و سالانه ۸۰ میلیارد تومان هزینه راهبردی تجهیزات زیست محیطی این واحد فولادی است.
“حسین یارحسینی” افزود: از ابتدای سال ۱۳۹۴ موظف به نصب سنسورهای آنلاین در دهانه دودکش های واحد هستیم به طوری که اطلاعات به صورت شبانه روزی از سوی محیط زیست پایش و رصد می شود.
وی با بیان که ۱۰ درصد از وسعت واحدها به فضای سبز اختصاص یافته است اظهار کرد: همچنین ۶۰ درصد وسعت این مجموعه به فضای سبز اختصاص دارد.
مدیر کل صمت استان یزد هم در این بازدید گفت:شرکت فولاد آلیاژی ایران(یزد) از پیشرفته ترین و بزرگترین تولیدکنندگان انواع فولاد آلیاژی و مخصوص در ایران و خاورمیانه و یکی از مدرنترین کارخانجات فولاد آلیاژی دنیا با ظرفیت تولید سالانه ۶۰۰ هزار تن انواع فولادهای آلیاژی مشتمل بر ۴۴۰ گرید فولادی است.
کاظم صادقیان خاطرنشان کرد: به واسطه فعالیت این شرکت های بزرگ، استان یزد به یکی از قطب های تولید فولاد در کشور تبدیل شده است.
وی به بیان ظرفیت های استان یزد در این زمینه پرداخت و گفت: توسعه صنعتی در استان یزد با نگاه به مسائل زیست محیطی انجام شده است.
شرکت فولاد آلیاژی ایران به عنوان یکی از شرکتها و صنایع تولید کننده فولاد آلیاژی بعد از دوران دفاع مقدس و در سال ۱۳۶۸ با دانش فنی و تکنولوژیهای برتر تأسیس و در سال ۱۳۷۱ با بستن قرارداد با شرکت ایتالیایی به عنوان یکی از قطبهای صنعتی و سازنده تجهیزات فولادی راهاندازی شد.
بعد از گذشت 30 و اندی سال از تأسیس این شرکت، در حال حاضر ظرفیت تولید این کارخانه به بالای ۵۰۰ هزار تن محصول در سال رسیده و میتواند با تولید بیش از450 نوع گرید و بالغ بر ۲۰۰ سایز در حدود ۴ هزار سایز گرید، نیاز فولادی ۱۶ صنعت مادر و تخصصی کشور را برآورده کند.
شرکت فولاد آلیاژی ایران علاوه بر تولید و برطرف کردن نیازهای صنایع مهم داخلی مانند خودروسازیها، ماشین آلات و ادوات صنعتی و کشاورزی، صنایع پتروشیمی و شیمیایی و سایر صنایع تخصصی، در بحث صادرات نیز بسیار پررنگ عمل کرده و توانسته به عنوان اولین واحد تولید کننده فولاد با همکاری سازمان ملل متحد، پروژه ارتقای بهرهوری انرژی را به انجام برساند و جزو اولین شرکت دانش بنیان فولادی در کشور است که نگرشهای نوین را به مرحله اجرا رسانده است.
محصولات این شرکت در گروههای عملیات حرارتیپذیر، سوپاپ، خوشتراش، بلبرینگ، نیترایدینگ، ماشینسازی، فنر، اکستروژن سرد، ابزار کربنی، ابزاری سردکار، ابزاری گرم کار، مقاوم در دمای بالا، غیر قابل مغناطیس، سخت شونده سطحی، مقاوم به حرارت، زنگ نزن(فریتی، مارتنزینی، آستنیتی)، کشش و نورد سرد، اره، قالب پلاستیک، میکرو آلیاژ، لولهسازی، الکترود و ریل را در اشکال میلگرد، چهارگوش، تسمه و کلاف تولید و علاوه بر پوشش نیازهای بازار داخلی، به مقصد کشورهای اروپایی و آسیایی نظیر آلمان، اسپانیا، ایتالیا، ترکیه، بلغارستان و … صادر میشود.
همچنین پیشرفت کمی و کیفی تولیدات، اولین شرکت دانش بنیان فولادی کشور، اولین دارنده گواهینامه استاندارد خودروIATF،عنوان یکی از کم آبخواهترین کارخانههای فولاد سازی کشور، موفقیت در روند کاهش قیمت تمام شده محصول، توسعه محصول و بازار و نقش ارزنده در تاریخ صنایع مادر تخصصی، بخشهایی از موفقیتهای اخیر فولاد آلیاژی ایران است.
شرکت فولاد آلیاژی ایران، در جهت بکارگیری فناوریهای نوین، شبکه همکاریهایی با شرکتهاینوآور و فنآور و دانشگاهها داشته و فعالیتهایی را در خصوص بهروز کردن زیرساختهای فناوری و دیجیتال سازی و همچنین آموزش نیروی انسانی ماهر در دستور کار قرار داده است.
More Stories
باتوجه به صنعتی بودن استان یزد، ثبت سفارش و تخصیص ارز تسهیل شود
حاشيه سود كچاد در ميان بالاترين هاي فولادي
نخستین همایش قرارگاههای محلات اسلامی یزد برگزار شد