حجت الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف در نشست خبری «نمایشگاه دستاوردهای وقف» که امروز سوم اردیبهشت در محل این سازمان برگزار شد با بیان اینکه سازمان اوقاف، سازمانی است که اجرای برنامه هایش توسط مردم انجام می شود، گفت: شاهد این ادعا راهبری امور بیش از یک یک هزار موقوفه شاخص توسط امین موقوفات است که با توجه به مجوز قانونی که در ماده ۵ ذکر شده صورت می پذیرد که بخش مردمی هستند. بنابراین اگر می گوییم برنامه های سازمان اوقاف مردمی انجام می شود، برای آن شاخص داریم.
وی اظهار کرد: ما می توانیم ادعا کنیم که سازمان اوقاف جزء شفاف ترین نهادهاست. در سالی که پشت سر گذاشتیم در بعضی بیانات، نکاتی مطرح شد که به نوعی اجحاف در حق سازمان اوقاف بود، البته ما بنای این را نداریم که این گونه صحبتها را به فضای رسانه بکشانیم. در این بعد نیز شاخص داریم. در سامانه جامع مدیریت موقوفات و بقاع متبرکه تمام اطلاعات و عملیات اجرایی و فرایند مالی موقوفات شفاف و دقیق درج و روزانه رصد می شود و کاملا نظام مند است و سالهاست سازمان اوقاف برنامه های خود را تحت این برنامه انجام می دهد و این سامانه در برنامه پنجم توسعه کشور جزء مصوباتی بوده که باید اوقاف این سامانه را راه اندازی می کرد و از زمانی که راه اندازی شده تمام عملیاتهای اجرایی و صدور سندهای اجرایی موقوفات برای مستاجرین و واریز درآمدها و عواید و هزینه کردها تحت این سامانه و با هماهنگی برخی بانکها عملیات مالی لینک شده و به صورت آنلاین انجام می شود.
حجت الاسلام عادل بیان کرد: در بعد نظارتی در سازمان اوقاف، اداره کل تحقیق که دارای شعب حقوقی و حسابرسی است بررسی تمام اسناد هزینه و تطبیق هزینه های انجام شده با موقوفات و وقف نامه ها و نیاتی که درج شده را انجام می دهند. همچنین موسسه حسابرسی مفید راهبر از طرف دفتر مقام معظم رهبری هرسال برنامه های مالی سازمان را در هر موقوفه و شهر و شهرستان که مد نظر دارند حسابرسی می کنند. همچنین دستگاه های نظارتی دیگر در سیستمهای نظارتی و قضایی بر عملکرد سازمان نظارت می کنند. سازمان اوقاف این ادعا را دارد که از شفاف ترین و بروزترین سازمانهاست و فعالیت های مالی این سازمان در بستر برنامه های دقیق نرم افزاری انجام می شود و در مورد تمام موقوفات امکان ارائه گزارش برای مقامات مسئول و نهادی که جایگاه نظارتی دارد وجود دارد.
وی افزود: علاوه بر این بخش زیادی از اقدامات در سازمان اوقاف توسط مردم انجام می شود مانند اینکه در هر امامزاده هیئت امنا به سامانه دسترسی دارند. لذا با توجه به این که سازمان اوقاف همیشه شفاف عمل کرده، از طرفی برخود لازم می داند عملکرد خود را اعلام کند و به همین منظور امسال نمایشگاه دستاوردهای وقف در چند روز آینده افتتاح می شود. این نمایشگاه ۵ روز دایر خواهد بود و از همه مردم دعوت می شود در این نمایشگاه حضور یابند و اگر پیشنهاد و انتقادی دارید بیان کنند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف عنوان کرد: نمایشگاه دستاوردهای وقف از پنجم اردیبهشت در هتل ارم افتتاح می شود به مدت ۵ روز از ساعت ۹ تا ۱۷ دایر خواهد بود و شرکتهای دانش بنیان در غرفه ها آماده شرح خدمات هستند. افتتاحیه این نمایشگاه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، رئیس جهاد دانشگاهی برگزار می شود و از همه نمایندگان مجلس شورای اسلامی و وزرای دولت که موضوع فعالیت آنها به نمایشگاه اختصاص دارد و فعالان و کارآفرینان دعوت به عمل آمده که در نمایشگاه حضور پیدا کنند.
وی با بیان اینکه بخش های مختلفی برای نمایشگاه در نظر گرفته شده است، افزود: ۳۹ شرکت دانش بنیان در نمایشگاه حضور دارند. در عرصه های مختلف در حوزه های اقتصادی همگام با شعار سال در بخش های مختلف شرکتهای دانش بنیان مورد حمایت قرار گرفته اند. به اقتضای کار و فعالیت این شرکتها در صورتی که به تجاری سازی رسیده باشند در کمیسیون اقتصادی سازمان درخواست حمایت مورد بررسی قرار می گیرد برخی به فضای کار نیاز دارند و برخی به منابع مالی برای تهیه مواد اولیه نیاز دارند عمدتا سیاستگذاری سازمان به این صورت بوده که بیشتر سهام برای شرکت ها باشد.
حجت الاسلام عادل گفت: تولیدات این شرکتها در بخش تجهیزات پزشکی، دامپروری، کشاورزی و تولید آبزیان و صنایع مخابراتی و … است و امکان عرضه در بازار و ارزآوری دارند و در حال انعقاد قرارداد با کشورهای همسایه هستند و بازار را می تواند مدیریت کند. در بخش دامپروری و تولید آبزیان حتی به سبک زندگی ما می تواند کمک کند. به عنوان مثال در بحث ماهی در قفس در خلیج فارس به ۵ هزار تن بهره برداری رسیده است.
وی اظهار کرد: وقتی موقوفه به چرخه وقف وارد می شود سه مرحله دارد. مرحله اول حفظ موقوفه و مرحله دوم بهره وری و کسب عواید و مرحله سوم اجرای نیت واقف است در بخش های مختلف نمایشگاه سعی شده غرفه ها به این سه موضوع بپردازند. همکاران در معاونت اوقافی و ثبتی سازمان به این موضوع می پردازند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف عنوان کرد: نمایشگاه در قسمت بهره وری به دانش بنیان ها در حوزه کشاورزی و دامپروری و تجهیزات پزشکی و … اختصاص دارد و در بخش اجرای نیت واقفان نحوه اجرای نیات و آمار و اطلاعات واقفان و طرح ویژه هایی که وجود دارد مانند زائران حرم رضوی، شمیمی حسینی، اربعین حسینی و … مورد توجه است. در عرصه تبلیغ و ترویج، غرفه ای اختصاص داده شده و در حوزه قرآنی، مرکز امور قرآنی در نمایشگاه حضور دارند و در بخش خیریه فعالیت های جدید در این زمینه به نمایش گذاشته می شود.
وی گفت: دانشگاه علوم و معارف قرآن با ۵ هزار دانشجو در مقاطع مختلف با ۱۸ دانشکده در نمایشگاه حضور دارد. سازمان چاپ و انتشارات و چاپخانه قرآن کریم اسوه در فضای خاصی در خدمتشان هستیم. ستاد بازسازی عتبات عالیات در نمایشگاه حضور خواهند داشت که فعالیت های وسیع در اعتاب مقدس داشته اند. بعضی دیگر از موقوفات مثل بنیاد البرز و پژوهشکده وقف نیز در نمایشگاه حضور دارند.
حجت الاسلام عادل بیان کرد: برای هر روز پنل هایی پیش بینی شده و هر روز تقریبا ۸ شرکت طبق زمانبندی برنامه های خود را ارئه میدهند. در روز اول محوریت برنامه پنل ها، عمران، صنعت و تکنولوژی است و روز دوم، کشاورزی نوآور و شیلات بهره ور است و روز سوم فناوری های نوین پزشکی و تجهیزات وابسته است که در هر روز شرکتهای مرتبط برنامههای خود را ارئه می دهند و در پایان هر برنامه نشست بررسی چالش های پیش رو را خواهیم داشت.
وی به برنامه جانبی نمایشگاه اشاره و تصریح کرد: هر روز برای شرکت کنندگان در نمایشگاه قرعه کشی سفر به مشهد به همراه یک نفر از اعضای خانواده را خواهیم داشت تا فضای معنوی بهتر در نمایشگاه ایجاد شود
More Stories
باتوجه به صنعتی بودن استان یزد، ثبت سفارش و تخصیص ارز تسهیل شود
حاشيه سود كچاد در ميان بالاترين هاي فولادي
نخستین همایش قرارگاههای محلات اسلامی یزد برگزار شد