آذر 1, 1403

بامداد یزد

سایت خبری بامداد یزد

استاندار: ۶۰ هکتار زمین و ملک مازاد دولتی در یزد شناسایی شد

Spread the love

 استاندار یزد از شناسایی ۶۰ هکتار زمین و املاک مازاد همسو با اجرای طرح مولدسازی و فروش اموال مازاد دولتی در این استان خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی استانداری یزد، “مهران فاطمی” با اشاره به اقدامات و پیگیری‌های انجام شده در هفته اخیر افزود: بر اساس تکالیف برنامه بودجه باید در استان بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان از محل مولدسازی اموال مازاد دولتی تامین و در پروژه‌های هر بخش مورد استفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به شناسایی زمین و املاک دولتی در استان گفت: بلافاصله پس از اخذ مجوز و برگزاری مزایده تا سقف ۲۰ هزار میلیارد تومان از این محل تولید درآمد و برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام استان استفاده خواهد شد.

استاندار یزد در ادامه از برگزاری جلسات هماهنگی مراسم پیاده‌روی اربعین خبر داد و تصریح کرد: در راستای رفع مشکل حمل و نقل زائرین با شرکت‌های هواپیمایی یزدایر، کاسپین و چابهار جهت برقراری پروازهای اربعین رایزنی و پیگیری‌های لازم به منظور اختصاص چند رام قطار و نیز بهره‌گیری از ناوگان بخش صنایع انجام شد.

وی با تاکید بر اینکه تسریع در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن همچنان در اولویت استان قرار دارد گفت: در این هفته پروژه‌های قابل بهره‌برداری در هفته دولت پیگیری و قراردادهای ۱۰ هزار قطعه زمین مربوط به قانون جوانی جمعیت به منظور تحویل به مردم، تهیه و تنظیم شد.

فاطمی با اشاره به پروژه‌های بزرگ قابل بهره‌برداری استان در هفته دولت عنوان کرد: با توجه به تراز ملی و بین المللی پروژه‌های سرب و روی مهدی آباد، یزد ۱ فولاد آلیاژی، گندله‌سازی بهاباد و غیره مکاتبه و هماهنگی جهت افتتاح طرح‌ها با حضور رئیس جمهور و یا معاون اول ایشان انجام شد.

وی در بخش دیگری از سخنانش مسئله اصلی در رفع مشکل بیکاری استان را اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی دانست و گفت: در همین راستا گفتمان اقتصاد دانش بنیان و ادبیات نوآوری و فناوری استان با جدیت و گسترده‌تر پیگیری و حمایت شد.

استاندار یزد با اشاره به تعهد اشتغال استان در جذب فارغ التحصیلان دانشگاهی در بخش صنعت توضیح داد: در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۹ درصد و در سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱ درصد از این تعهد اشتغال استان محقق شد اما در سال ۱۴۰۲ میزان جذب فارغ التحصیلی دانشگاهی استان در بخش صنعت به ۲۴ درصد رسید.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ به عنوان یکی از معدود استان‌ها کشور ۴۰ درصد سهم اشتغال استان را به بخش صنعت اختصاص دادیم، گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده بخش عمده تعهد جذب ۷ هزار فارغ التحصیل در بخش صنعت در نیمه دوم سال محقق می‌شود.

فاطمی در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات انجام شده جهت رونق و احیای صنعت نساجی در استان، یادآور شد: به جز تولید پنبه و پتروشیمی تمامی فرایندهای صنعت نساجی در استان وجود دارد؛ لذا تقویت زنجیره ارزش راهبردی صنعت نساجی و پوشاک در تمامی بخش‌ها و حلقه‌ها در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: شروع فعالیت توسعه و تکمیل ۴ واحد نساجی و پوشاک، بازسازی هنرستان نساجی استان پس از یک دهه تعطیلی، راه‌اندازی هنرستان جوارکارخانه‌ای در شهرک صنعتی زارچ و تاسیس مرکز نوآوری نساجی جهت ارتقاء دانش فنی این صنعت از اقدامات انجام شده در این حوزه است.

استاندار یزد همچنین از اختصاص بیش از ۳۶۰ میلیارد تومان از منابع تبصره استان به بخش صنعت و تجارت خبر داد و گفت: از این میزان نزدیک به ۱۴۰ میلیارد تومان به بخش نساجی و تامین زیرساخت‌های شهرک نساجی مریم آباد به منظور استقرار کارگاه‌های کوچک و بزرگ اختصاص یافت.

وی ادامه داد: در سفر رئیس جمهور شهید به استان یکهزار میلیارد تومان به بازسازی و نوسازی بخش نساجی استان اختصاص یافت اما به دلیل سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی تاکنون محقق نشده که در حال پیگیری است.

فاطمی با اشاره به مباحث مطرح شده مبنی بر اینکه ناترازی بانک‌های استان ناشی از فشار استاندار برای پرداخت تسهیلات به مردم بوده است، توضیح داد: کل حجم منابع بانکی سال ۱۴۰۲ استان حدود ۱۰۳ هزار میلیارد و عدد مربوط به تسهیلات خرد بانک‌ها ۲۱ هزار میلیارد تومان بوده که تسهیلات تکلیفی و سیاست‌های ملی است.

وی ضمن تکذیب شبهات مطرح شده خاطرنشان کرد: استانداران متولی پیگیری پرداخت این تسهیلات تکلیفی به مردم و نیز انجام تکالیفی نظیر پرداخت وام‌های ازدواج، جوانی جمعیت و ودیعه مسکن از سوی بانک‌ها و به طور کلی احقاق حق مردم هستند.

بازگشت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی شرکت‌های خارج از استان

استاندار یزد از انجام پیگیری‌ های لازم جهت بازگشت ۱۵۰ هزار میلیارد تومان منابع حاصل از گردش مالی شرکت‌های خارج از استان خبر داد و افزود: علی رغم سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی و در حالی که بانک‌های استان در سال ۱۴۰۰ فقط ۷۰ درصد از منابع خود را در حوزه تسهیلات مصرف کرده‌اند، این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۱۲۵ درصد رسید.

وی با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص راه آهن اقلید – یزد گفت: در دولت سیزدهم ۸۶۰ میلیارد تومان جهت تکمیل سیستم‌های مخابراتی و ایستگاه‌های این خط هزینه شد اما رفع نواقص باقیمانده نیازمند ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار است.

مهران فاطمی همچنین تصریح کرد: طی سه سال اخیر به کرات گلایه‌مندی خود را از شرکت راه آهن کشور در سطح هیات دولت مطرح و اعتراضات به حق مردم را نسبت به توقف قطار ترنست و قطار شبانه اعلام کردیم.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص عدم ارائه خدمات دستگاه‌های استان علی رغم حضور کارمندان در ادارات پس از ساعت ۱۰ صبح، گفت: قطعا شرکت توزیع برق استان با این تخلف برخورد خواهد کرد اما برخی از شعب منتخب بانک‌ها در روزهای تعطیل جهت رسیدگی به امور ضروری صنایع و مردم فعال هستند.

استاندار یزد با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص عدم انتقال کارت بازرگانی ۴۷ شرکت بزرگ معدنی و فولادی به استان تصریح کرد: علاوه بر تذکر به این شرکت‌ها جهت انجام فرایند انتقال کارت بازرگانی به استان، سیاست‌های تنبیهی و فشار دستگاه‌های نظارتی نیز در نظر گرفته شده است.

فاطمی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت بازسازی ورزشگاه شهید نصیری یزد، خاطرنشان کرد: تمام تلاش خود را در راستای تسریع در بروز رسانی و رفع ایرادات این ورزشگاه و میزبانی از مسابقات لیگ برتر از ابتدای فصل به کار خواهیم گرفت.