آذر 1, 1403

بامداد یزد

سایت خبری بامداد یزد

تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی با همکاری تمامی ذینفعان

Spread the love

بامداد يزد_مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد از اجرای طرح های مختلف در راستای تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای یزد، جواد محجوبی مدیرعامل این شرکت در نشست هم اندیشی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد با بیان این که 75% از منابع آب تجدید پذیر و قابل بازگشت به عنوان آب قابل برنامه ریزی توسط وزارت نیرو  برای دشتهای مختلف کشور تعریف و ابلاغ شده است، گفت: با توجه به کسری شدید مخازن آب زیرزمینی در کشور، اجرای پروژه های 15 گانه احیا و تعادل بخشی با تصویب شورای عالی آب شامل نصب کنتورهای هوشمند و اصلاح و تعدیل پروانه چاههای کشاورزی مجاز، پر کردن چاههای غیر مجاز، راه اندازی تشکلهای آب بران و دیگر برنامه ها از سال 1393 در دستور کار استان قرار گرفته است.

وی افزود:همچنین کارگروه ملی سازگاری با کم آبی بر اساس مصوبه هیات وزیران تشکیل و سند سازگاری با کم آبی استانها با هدف دستیابی به آب قابل برنامه ریزی، تدوین و توسط تمام دستگاههای ذیربط از جمله وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت معدن تجارت و سازمان ملی محیط زیست تصویب شد.

محجوبی  ابراز کرد: بر اساس محاسبات و مطالعات صورت گرفته در استان یزد برای دستیابی به  آب قابل برنامه ریزی، صرفه جویی معادل حدودا 360 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی مورد نیاز است که این موضوع در دو  مرحله به صورت پلکانی در سند سازگاری با کم آبی استان یزد لحاظ شده و اجرای برنامه ها در کارگروه  استانی سازگاری با کم آبی مورد پایش قرار می گیرد.

وی خاطر نشان کرد: 19 محدوده مطالعاتی در استان یزد وجود دارد که 16 محدوده از آن ممنوعه و ممنوعه بحرانی است. مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای یزد همچنین گفت: از 16 محدوده ممنوعه، 4 محدوده مطالعاتی محدوده بحرانی است. محجوبی در ادامه اظهار داشت: براساس مصوبه هیئت وزیران و طبق سند سازگاری با کم آبی، آب مصرفی بخش کشاورزی باید با آب قابل برنامه ریزی که 75 درصد آب تجدید پذیر است، تطبیق داده شود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای  یزد در ادامه به برنامه سازگاری با کم آبی اشاره کرد و گفت: با اجرای این برنامه در استان از سال 99 تا 1405 باید 223 میلیون متر مکعب آب صرفه جویی به تناسب مصرف در بخش های مختلف انجام شود که سهم بخش کشاورزی 202 میلیون متر مکعب می باشد.

رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه ای یزد با بیان این که اصلاح و تعدیل پروانه  2300 چاه کشاورزی در استان یزد صورت گرفته است ، ابراز کرد: اصلاح پروانه ها باتوجه به میانگین آب مصرفی پنج سال گذشته و براساس ساعت مندرج در سند ملی آب برآورد می شود.

 محمد علی حاتمی زاده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در ادامه این نشست گفت: از 1 میلیون و 800 هزار تن تولید محصولات کشاورزی در استان، نیمی از آن تنها با 5 درصد آب مورد نیاز انجام شده است.

وی در پایان با بیان اینکه اصلاح الگوی کشت یک موضوع فراجناحی است، افزود: با تلاش و همکاری تمامی ارگان های مربوطه و همکاری کشاورزان باید اصلاح الگوی کشت در استان اتفاق بیفتد.