آذر 1, 1403

بامداد یزد

سایت خبری بامداد یزد

اجرای طرح سرشماری عمومی کشاورزی در استان یزد آغاز شد

Spread the love

بامداد يزد_طرح سرشماری عمومی کشاورزی صبح امروز شنبه دوازده آبانماه همراه با نواختن زنگ مدارس به صورت نمادین همزمان با سراسر کشور در ۳۰ حوزه روستایی و ۲۴ شهر استان یزد آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان، قائم مقام و مدیر اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ استان یزد در مراسمی به همین مناسبت در یکی مدارس پسرانه اردکان برگزار شد با بیان اینکه طرح سرشماری کشاورزی به مدت ۴۵ روز ادامه دارد، گفت: فرآیند اجرایی این طرح از چندماه گذشته در استان آغاز و ستاد اجرایی سرشماری نیز تشکیل و مقدمات لازم برای اجرای طرح در استان فراهم شده و این داده‌‎برداری توسط ۸۳ مامور آمارگیر انجام می‌شود.

جعفر رحمانی با اشاره به اینکه تلاش نظام برنامه‌ریزی کشور عمدتاً بر تحقق امنیت غذایی کشور است، اظهار کرد: سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات مهمی را از فعالیت‌های کشاورزی می‌دهد و نظام برنامه‌ریزی کشور جهت تدوین سیاست گذاری‌ها و برنامه‌ریزی مدون و صحیح در بخش کشاورزی نیاز به اطلاعات دقیق و به هنگام در سطح کل روستاها و بخشی از شهرها دارد که فقط از سرشماری عمومی کشاورزی به دست خواهد آمد.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی یزد، تصریح کرد: اجرای منظم این سرشماری و برای تولید اطلاعات ساختاری در سطوح جغرافیایی کوچک با قابلیت ارایه در طبقه بندی‌های چند بعدی، تنها با همکاری جدی مردم شریف استان و مسئولان استانی و شهرستانی امکان‌پذیر است.

رحمانی با بیان اینکه داشتن آمار و اطلاعات دقیق می‌تواند در تصمیمات بهینه نقش اثر گذاری موثر داشته باشد، ادامه داد: تمام اطلاعات این طرح محرمانه است.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان یزد هم گفت: سرشماری عمومی کشاورزی هر ۱۰ ساله یک بار به منظور جمع آوری اطلاعات در کلیه بخش‌های کشاورزی شامل زراعت، باغداری، دامداری، شیلات و آبزی پروری، زنبور عسل و کرم ابریشم انجام می‌شود.

محمدعلی حاتمی زاده، افزود:کشاورزان با اطمینان خاطر می‌توانند در این سرشماری شرکت کنند، زیرا اطلاعات جمع‌آوری شده تنها برای برنامه‌ریزی و بهبود خدمات در بخش کشاورزی استفاده خواهد شد و به هیچ عنوان باعث تعهدات مالیاتی برای کشاورزان نمی‌شود.

این مسئول خاطر نشان کرد: بر اساس ماده ۸۱ قانون مالیات مستقیم، کلیه افرادی که فعالیت‏‌های کشاورزی‌، دامپروری‌، دامداری‌، پرورش ماهی، زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری‌، نوغان‌داری‌، احیای مراتع و جنگل‌ها، باغات ‌اشجار از هر قبیل و نخیلات را انجام بدهند از پرداخت مالیات معاف هستند.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در تأمین امنیت غذایی، تصریح کرد: کشاورزی پایدار نیاز به برنامه توسعه ای و کاربردی دارد که برای تحقق آن کشاورزان عزیز باید اطلاعات سرشماری را به طور دقیق، کامل و با کیفیت در اختیار مأموران آمارگیر قرار دهند تا سازمان بتواند در پشبرد اهداف کشاورزی استان با تصمیم گیری های مناسب به آن ها کمک کند.
علوی نسب ناظر مرکز آمار ایران نیز در این مراسم حضور داشت و از اهمیت اجرای این طرح و ارایه اطلاعات صحیح و دقیق از سوی مردم سخن گفت و اظهار داشت: هر فرد داراي 400 متر مربع زمين زراعي يا 200 متر باغ يا قلمستان، هر فرد صاحب يك راس دام سنگين يا دو راس دام سبك يا داراي 10قطعه طيور و هر شخص كه داراي هر ميزان گلخانه باشد و به هر ميزان به كار پرورش زنبور عسل، كرم ابريشم يا ماهيان سردآبي و گرمابي بپردازد، بهره‌بردار كشاورزي به حساب آورده مي‌شود.

علوی نسب در پایان خواستار همکاری بهره‌برداران و مردم شریف استان با ماموران سرشماری کشاورزی شد و خاطر نشان کرد: با ارایه آمار صحیح و جمع‌ آوری داده‌های دقیق برای بخش کشاورزی، کمک شایانی به توسعه این بخش و همچنین سیاست‌گذاری‌های بهتر و پشتیبانی از کشاورزان خواهد شد.

در این مراسم زنگ سرشماری بخش کشاورزی عمومی در این مدرسه و تمام مدارس استان نواخته شد.

مرکز شهرستان ۱۰۸ هزار نفری اردکان در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.

آخرین سرشماری کشاورزی در سال ۱۳۹۳ انجام شده است و این سرشماری، ششمین سرشماری کشاورزی کشور است.

سالانه یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در زمینه‌های زراعی، باغی، دام، طیور و شیلات در این استان تولید می‌شود.

سطح کل اراضی زیر کشت استان ۱۱۰ هزار و ۷۱۵ هکتار است که از این میزان ۲۵ درصد محصولات زارعی و ۷۳ درصد محصولات باغی و ۲ درصد هم گلخانه ها تشکیل می‌دهد.

افزون بر ۷۰ هزار بهره‌بردار در حوزه کشاورزی استان فعالیت دارند.