آذر 28, 1403

بامداد یزد

سایت خبری بامداد یزد

سفره های آب زیرزمینی را دریابیم

Spread the love

بامداد يزد_

مدیرمطالعات پایه منابع آب شرکت سهامی آب منطقه ای یزد از افت سطح آب زیرزمینی در اکثر آبخوان های استان در سال آبی گذشته خبر داد.

به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای یزد، محمد علی امیربیکی مدیرمطالعات پایه منابع آب این شرکت با اعلام این خبر گفت:  نتایج حاصل از اندازه‌گیری ماهیانه و بررسی سطح آب حدود 440 حلقه چاه مشاهده ای در مناطق مختلف استان یزد در سال آبی 1403-1402 (از ابتدای مهرماه سال 1402 تا پایان شهریورماه سال 1403) توسط گروه آب های زیرزمینی مدیریت مطالعات پایه منابع آب این شرکت نشان دهنده افت سطح آب زیرزمینی در اکثر آبخوان های استان است.

وی افزود: بیشترین افت سطح آب، مربوط به آبخوان های ابرکوه، چاهک – شهریاری، صاحب آباد، هرات و مروست به ترتیب با ارقام 135، 133، 125، 100 و 93 سانتی متر در سال بوده است.

امیربیکی ابراز کرد: بررسی ها نشان دهنده افزایش افت سطح آب زیرزمینی در سال آبی گذشته نسبت به افت متوسط سطح آب زیرزمینی طی دوره آماری، در اکثر آبخوان‌های استان می باشد.

مدیرمطالعات پایه منابع آب این شرکت همچنین خاطر نشان کرد: با توجه به افت سطح آب زیرزمینی در اکثر آبخوان های استان در سال آبی گذشته، بدیهی است اکثر آبخوان ها در طول دوره یاد شده با کسری حجم مخزن آب زیرزمینی نیز مواجه بوده اند که بیشترین کسری حجم مخزن آب زیرزمینی در سال آبی یاد شده با توجه به میزان افت سطح آب، مساحت آبخوان‌ها و ضریب ذخیره آن‌ها، مربوط به آبخوان های یزد- اردکان، ابرکوه و مروست به ترتیب با ارقام 120، 75 و 24 میلیون مترمکعب در سال بوده است.

وی با بیان اینکه مجموع کسری حجم مخزن آبخوان های استان در سال آبی گذشته حدود 361 میلیون متر مکعب بوده است، گفت: این مقدار در مقایسه با متوسط کسری حجم مخزن آبخوان های استان در دراز مدت (حدود 244 میلیون مترمکعب در سال) حدود 117 میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

امیربیکی در پایان ابراز کرد: وجود افت مستمر سطح آب و کسری فزاینده حجم مخزن آب زیرزمینی در اکثر آبخوان های استان گویای این مطلب است که همچنان در اکثر این آبخوان ها، برداشت از آب های زیرزمینی به صورت بی رویه و بیش از توان آن ها صورت می گیرد و تنها راه علاج این بحران ادامه جدی‌تر سیاست های طرح احیاء و تعادل بخشی آب های زیرزمینی در راستای کاهش برداشت از آبخوان ها متناسب با میزان تغذیه و حجم آب ورودی به آنها است.